Передплата 2024 ВЗ

На вологій шкірі бактерії розмножуються швидше

Час відпустки ідеальний для того, щоб змінити звичну обстановку, відірватися від щоденних обов’язків та рутини. Але дотримання правил гігієни необхідне навіть у подорожах. Які засоби особистої гігієни варто взяти в подорож та як ними правильно користуватися?

Як правило, відпустку планують заздалегідь, підганяють щільний ро­бочий графік під шкільні ка­нікули, щоб відпочити разом з дітьми. І, звичайно, ніхто не хоче провести свою відпустку на лікарняному через кишкові інфекції чи зараження бакте­ріями. Тому підтримка гігієни в подорожі необхідна для за­безпечення здоров’я усієї ро­дини.

Зазвичай активні перемі­щення пов’язані з відвідуван­ням вокзалів, парків розваг, кафе. У всіх цих місцях спо­стерігається значне скупчення людей. І на всіх поверхнях, з якими контактують подорожу­вальники, живуть та розмно­жуються різноманітні бактерії та збудники захворювань. Особливо до них сприйнятливі діти. Подумати про те, як за­побігти інфікуванню дітей та інших членів сім'ї, повинні до­рослі.

Підготовку до подорожі краще розпочинати зазда­легідь. Вона включає вибір маршруту, визначення відвідування місць, де розміщені ви­значні пам’ятки культури та архітектури, зони відпочинку.

Перед від'їздом варто від­відати терапевта та педіатра, якщо в подорож також їдуть діти. Це необхідно зробити для проведення вакцинації, осо­бливо, якщо відпустка прохо­дитиме в екзотичних країнах.

До стандартного набору варто включити шампунь, зуб­ну щітку та пасту, туалетний папір, дезодорант, засоби від укусів комах та інше приладдя, яким подорожувальники ко­ристуються щодня.

Та найголовніше, що точно знадобиться у подорожі та до­поможе забезпечити належну гігієну рук, ніг та тіла, — це ін­дивідуальні набори, які містять антибактеріальні мийні за­соби. Таких наборів є багато різновидів, тому кожен турист має можливість обрати для себе найвідповідніший. Серед них варто виділити такі:

  • сухий душ без води — на­бір містить рукавицю, просо­чену мийним гелем, та рушник для досконалої та зручної гігієни;
  • сухий душ з водою — до­датково до набору включене саше з водою для більшого комфорту використання засо­бу;
  • сухий душ для рук або ніг — компактний набір, в якому рукавиця замінена серветкою, що зручніше використовувати для очищення рук або ніг;
  • сухий душ медичний — містить 7 рукавиць з антибак­теріальним гелевим наповненням, кожна з яких спроможна повноцінно замінити традицій­не миття всього тіла;
  • набір, який складається з кількох шматочків антибак­теріального мила дозволяє ефективно очистити особливо забруднені ділянки шкіри;
  • присипка для ніг — забез­печує додатковий комфорт та догляд за шкірою ніг.

Головне правило, яким повинен керуватися кожен турист, — часте очищення по­верхні шкіри. Її обов’язково слід просушувати рушником, адже на вологій шкірі бактерії розмножуються дуже швидко.