Передплата 2024 «Добра кухня»

Яку рибку варто їсти

На вершині рейтингу — оселедець, лосось та сардини

Фото pexels
Фото pexels

Експерти розповіли про найкорисніші види риб, які необхідно включити до нашого раціону.

Оселедець збагачений омега-3 та вітаміном D, що позитивно впливає на зниження ймовірнос­ті проблем із серцем, депресивних станів та раку.

Лосось, насичений омега-жирними кислотами, сприяє покращенню артеріального тиску, змен­шенню запалень і зміцненню мозку та серця.

Сардини — джерело аргініну та мінералів, як-от кальцій та залізо, що зменшують ризик захво­рювань серця.

Атлантична скумбрія багата на білки та оме­га-3, корисна для здоров’я завдяки вмісту вітамі­нів Е і D.

Тунець містить омега-3−6 жирні кислоти — важ­ливі для профілактики багатьох хвороб.

М’ясо сига, багате на білок і з низьким вмістом жиру, корисне для збалансованого харчування, містить необхідні мінерали.

Окунь цінується за його омега-3 жири.

Риба-меч, багата на селен, допомагає захи­щати мозок від ушкоджень і нейтралізує ртуть.

Минтай відомий своїми білками та пептидами, що сприяють боротьбі з ожирінням та підтриму­ють здоров’я під час вагітності.

Райдужна форель (мікіжа) — джерело оме­га-3 без шкоди для здоров’я.

Морська риба, збагачена кальцієм та залі­зом, захищає від серцевих недуг та сприяє роз­витку плоду.

Кобія вирізняється високою якістю м’яса і не­великою кількістю кісток.

Тилапія, популярна завдяки білкам та омега-жирним кислотам, допомагає запобігати захво­рюванням серця та психічним розладам.

Схожі новини