Яку рибку варто їсти
На вершині рейтингу — оселедець, лосось та сардини
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/506437/ryba-izha.jpg)
Експерти розповіли про найкорисніші види риб, які необхідно включити до нашого раціону.
Оселедець збагачений омега-3 та вітаміном D, що позитивно впливає на зниження ймовірності проблем із серцем, депресивних станів та раку.
Лосось, насичений омега-жирними кислотами, сприяє покращенню артеріального тиску, зменшенню запалень і зміцненню мозку та серця.
Сардини — джерело аргініну та мінералів, як-от кальцій та залізо, що зменшують ризик захворювань серця.
Атлантична скумбрія багата на білки та омега-3, корисна для здоров’я завдяки вмісту вітамінів Е і D.
Тунець містить омега-3−6 жирні кислоти — важливі для профілактики багатьох хвороб.
М’ясо сига, багате на білок і з низьким вмістом жиру, корисне для збалансованого харчування, містить необхідні мінерали.
Окунь цінується за його омега-3 жири.
Риба-меч, багата на селен, допомагає захищати мозок від ушкоджень і нейтралізує ртуть.
Минтай відомий своїми білками та пептидами, що сприяють боротьбі з ожирінням та підтримують здоров’я під час вагітності.
Райдужна форель (мікіжа) — джерело омега-3 без шкоди для здоров’я.
Морська риба, збагачена кальцієм та залізом, захищає від серцевих недуг та сприяє розвитку плоду.
Кобія вирізняється високою якістю м’яса і невеликою кількістю кісток.
Тилапія, популярна завдяки білкам та омега-жирним кислотам, допомагає запобігати захворюванням серця та психічним розладам.