Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Як швидко відростити волосся

Фраза «Ти те, що ти їси» на 100% стосується краси та здоров’я волосся

Усі, хто хоча б раз заводив собі кучері, знають, скільки труднощів підстерігає на цьому шляху. Волосся росте повільно, а досягнувши більш-менш пристойної довжини, січеться й пушиться. Та й ходити з «воронячим гніздом» доти, поки не з’явиться повноцінна гривка, — сумнівне задоволення, так і хочеться пустити все «під ножиці». Тому почнемо з порад, як зберегти (і надалі примножити) наявну на голові «рослинність».

Вирішивши відрощува­ти волосся, дайте йому волю, носіть розпуще­ним. Будь-які стягування й деформації волосся погано позначаються на його стані і рості. Навіть нешкідливі, зда­валося б, невидимки й м’які еластичні ґумки ушкоджують структуру волосся, провоку­ють натяг біля кореня й тим самим послаблюють його ріст.

Проведіть ревізію косме­тичних засобів із догляду за волоссям. Потрібно підібра­ти ту косметику, що відпові­дає вашому типу волосся. У магазині виберіть шампунь, бальзам і маску однієї серії. Не обов’язково орієнтува­тися на асортименти супер­маркетів, зверніть увагу на аптечні засоби. Як правило, органік-шампуні не містять шкідливого для шкіри голови лаурел-сульфату. Який би до­рогий шампунь ви не придба­ли, дива чекати не варто — за­сіб надто повільно впливає на шкіру голови й волосся.

Добре зарекомендували себе маски для волосся. Для блиску й зволоження волосся раз на тиждень потрібно ро­бити олійні маски (оливкову, реп’яхову, із зародків пшени­ці), для відновлення й росту — із дріжджами, вітамінами, А та Е й розчином алое (прода­ється в аптеці), для стимуля­ції росту — з гірчичною олією або настоянкою стручкового перцю (аптечна настоянка розводиться водою в пропо­рції 1:10). Зауважте, що олій­ні маски вимивають барвний пігмент, а це власницям фар­бованого волосся аж ніяк не підходить. Оскільки часте фарбування стійкими засоба­ми на цьому етапі небажане, обговоріть це з перукарем.

Як вийти із ситуації. Мож­ливо, майстер запропонує легке мелірування, м’які від­тінкові бальзами або нату­ральні барвники. Прасочки і фени полегшують сушіння й укладання, однак сушать і травмують волосся. Дове­деться на час (в ідеалі - на­завжди) відмовитися від цих приладів. Заведіть звичку мити голову ввечері, коли є час висушити волосся при­родним способом. Ранкове «експрес-миття» — справ­жній стрес для волосся, яке мокрим потрапляє під стру­мінь гарячого фена. Вимите волосся потримайте 15−20 хвилин під рушником. Це дозволить видалити з нього зайву вологу. Потім візьміть чистий сухий рушник і, не поспішаючи, акуратно про­мокайте ним пасма по всій довжині. Щоб надати зачіс­ці об'єму, нахиліть голову вниз, перебирайте пасма пальцями.

На засоби до укладання волосся заборона не поши­рюється, головне, знайте міру і вибирайте ті, у складі яких присутні D-пантенол, екстракти різних трав, ла­нолін і УФ-фільтри, але без спирту. Не можна недооці­нювати також стимулювальну дію масажу у справі росту во­лосся. Завдяки масажу збіль­шується приплив крові до во­лосяних цибулин, що зміцнює їх. І не забувайте масажувати шкіру голови перед миттям: подушечками пальців від вух і основи потилиці просувайте­ся вгору легкими круговими рухами. Візьміть за правило перед сном робити 100, а краще 200 змахів гребінцем. Нахиливши голову вниз, за­чісуйте волосся з потилиці вперед, «проти шерсті» — це перша частина процедури. Стільки ж рухів зробіть, погла­джуючи себе «за шерсткою», тобто в напрямку росту во­лосся. Масажна щітка має бути з натуральних матеріалів — щетини або дерева.

Фраза «Ти те, що ти їси» на 100% стосується краси та здоров’я волосся. Щоб локо­ни росли швидко й радували вас здоровим виглядом, хар­чуйтеся повноцінно. Пере­лічимо продукти, які повинні бути постійно у вашому ра­ціоні: крупи, зелений горо­шок, шпинат, броколі, лосось і риба жирних сортів, курячі або перепелині яйця, верш­кове масло й олія, яловичи­на або телятина. Оскільки забезпечити збалансоване харчування не завжди вда­ється, приймайте полівіта­мінні комплекси, які пропо­нує аптечна мережа. Однак пам’ятайте: флакони з піґул­ками — не панацея і не диво-засіб для волосся. А лише допоміжний чинник. Немає рації витрачатися на дорогі імпортні препарати, досить, щоб у складі засобу були ві­таміни А, В, С, Е, магній, цинк, залізо.

Схожі новини