Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Cім місяців хворіла на коронавірус – й отримала… диплом

Чернівчанка Юлія Драпата здивувала лікарів

Вона захворіла на коронавірус у листопаді минулого року. Здавалося б, лікування дало ефект, хвороба мала б відступити. Але у жінки тест на ковід виявився позитивним і через місяць, і через два, і навіть через… пів року!

Юлія хворіє на онкологію. Курси хіміотерапії жінка проходить у Німеччині. Коли приїхала на чергову процедуру минулої осені, й виявили ковід. Згадує, що температури чи інших ознак коронавірусу не мала. Їй не призначали антибіотиків – порадили просто вилежатись вдома й потім повторно здати тест. Він далі був позитивним, а в Юлі ще й розвинулась пневмонія! Мала ураження 15% легень, й приймала усе призначене лікування. Та ковід ніде не зникав впродовж аж семи з половиною місяців.

Аби виключити хибність проведення обстежень, хвора здавала аналізи в кількох різних лабораторіях. Однак всюди в неї виявляли ковід.

Хворіла на коронавірус сім місяців і 13 днів

Їй вдалося подолати вірус лише серед літа. А нещодавно вона потрапила до Національного реєстру рекордів України за «найтриваліший офіційно підтверджений безперервний перебіг Covid-19». Загалом вона хворіла на коронавірус сім місяців і 13 днів, повідомила представниця Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова. У дипломі вказано, що Юлія нездужала у період із 2 листопада 2020 року до 15 червня 2021 року.

Читайте також: Будуть нові хвилі Covid-19

Схожі новини