Передплата 2024 ВЗ

«Зайченята» Х’ю Хефнера осиротіли

Засновник найпопулярнішого у світі журналу Playboy казав, що спав з понад тисячею жінок.

У четвер, 28 вересня, світ облетіла неприємна новина: напередодні ввечері перестало битися серце 91-річного засновника журналу Playboy Х’ю Хефнера. За своє життя він створив не тільки найпопулярніший чоловічий журнал, а й на його основі побудував цілу бізнес-імперію, до якої увійшли казино і нічні клуби.  «Playboy став найбільш продаваним і найвпливовішим чоловічим журналом у світі, породивши низку успішних глобальних компаній. Журнал виходить у 20 країнах світу, а продукція з товарними знаками компанії щороку приносить понад мільярд доларів», — коментують представники видавництва.

Х’ю Хефнер народився у Чикаго 1926 року у родині протестантів. У 1944 році пішов в армію, був на фронті в останні місяці Другої світової війни. Закінчив психологічний факультет Університету Іллінойс. Працював у рекламному відділі журналу Esquire, однак пішов звідти через відмову у підвищенні зарплати. Щоб відкрити власний журнал, до своїх кровних 600 доларів позичив 9 тисяч доларів у мами.

Робочою назвою першого журналу було Stag Party («Мальчишник»), але Хефнер відмовився від цієї ідеї, оскільки на ринку вже існував чоловічий журнал Stag Magazine.

Перший випуск Playboy вийшов у грудні 1953 року. З обкладинки усміхалася Мерилін Монро. За перший тиждень було продано три чверті тиражу. Починалася сексуальна революція.

У Playboy Enterprises наголосили, що Хефнер планував свій журнал як щось більше, ніж просто красиві жінки на його сторінках.

«У Хефнера був прогресивний підхід не тільки до сексуальності і гумору, а й до літератури, політики і культури. На сторінках Playboy опублікував твори таких письменників, як Рей Бредбері, Чарльз Бомонт, Джон Апдайк, Ян Флемінг, Джозеф Хеллер, Габріель Гарсія Маркес, Маргарет Етвуд, Джек Керуак і Курт Воннегут», — зазначили у компанії.

Логотип видання у вигляді кролика з метеликом на шиї використовують багато клубів і ресторанів Playboy. Хефнер купався у популярності, розкоші і любові представниць прекрасної статі. Починаючи з 2000 року жив в особняку з... сімома дівчатами, які змінювали одна одну. «Завжди залишуся молодим», — казав CNN, коли йому було 82 роки.

Прославився гедоністичним способом життя (Гедонізм — філософський напрям етики, який вважає радість від фізичного задоволення вищим благом і умовою щастя у житті. — Г.Я.). Часто з’являвся на публіці у шовковій піжамі. Мав романтичні стосунки з багатьма моделями Playboy, в більш пізні роки організовував величезні вечірки у власних розкішних маєтках. Стверджував, що спав з понад тисячею жінок.

У молодості, як і на схилі літ, він був Плейбоєм.
У молодості, як і на схилі літ, він був Плейбоєм.

Та головною жінкою Хефнера і усього Playboy є його перша дружина Міллі Вільямс. Саме вона усі ці роки видає все­світньо відомий журнал. Вони були у шлюбі десять років, мають двох спільних дітей — Крісті і Девіда. Міллі завжди казала про свого чоловіка, що він — чудовий батько.

Одна з небагатьох дівчат, якій вдалося стати не просто коханкою Хефнера, а й його дружиною, — Кімберлі Конрад. Вона народила йому двох дітей, і завдяки їй життя в особняку стало не таким бурхливим, а кількість моделей, які там мешкали, зменшилася. Конрад використовувала свою популярність і після розлучення. Вона стала активним борцем за права тварин.

Третьою дружиною стала Крістал Харріс. Вони одружилися 2012 року. На весіллі Крістал сказала, що мріє залишитися зі своїм чоловіком до кінця життя. Так і сталося. Крім того, мільйонер залишив вдові справжні скарби.

В арсеналі Х’ю Хефнера були не лише еталонні американки, а й красуні зі слов’янським корінням. Мабуть, найвідоміша з них — українська модель Даша Астаф’єва. За її зізнанням, наречена, а потім і законна дружина плейбоя — Крістал, шалено ревнувала пристаркуватого Х’ю до Даші. Астаф’єва вирішила піти, коли Хефнер і Крістал оголосили про заручини. В особняк Дашу запросив особисто Хефнер після того, як побачив її фотосесію в українській версії Playboy. Вона приїхала у США, щоб поборотися за право прикрасити 55-у, ювілейну, обкладинку. І перемогла.

Цікаві факти

  •  В армії Хефнер служив у піхотному полку як військовий клерк, де займався малюванням для армійської газети.
  •  Природа наділила Хефнера високим рівнем інтелекту, його IQ становив 152 пункти.
  •  Хефнер задумував знаменитий логотип Playboy у вигляді кролика як гумористичну і водночас серйозну ідею. Сам образ кролика, як сексуального і швидкого, був доповнений строгим комірцем з краваткою-метеликом, що підкреслювало інтелігентний напрям журналу. Перед цим логотипом був значок долара  $.
  •  1963 року Хефнера арештували за «публікацію і розповсюдження непристойного журналу». Але суд присяжних так і не зумів дійти єдиної думки стосовно цього питання.
  •  У 1975 році Хефнер отримав власну зірку на знаменитій Алеї слави у Голлівуді.
  •  Скандальну популярність у колишньому Радянському Союзі журнал Playboy отримав у 1989 році, коли опублікував відверті фотографії актриси Наталії Негоди.
  •  Хефнер встановив два рекорди Гіннесса. Міг похвалитися найтривалішою кар’єрою головного редактора, який пропрацював в одному й тому ж журналі. Другий рекорд — найбільша колекція особистих вирізок з газет і журналів.
  • ? Х’ю — далекий родич екс-президента США Джорджа Буша і держсекретаря Джона Керрі.