Передплата 2024 ВЗ

Ціна на газ і нова програма: стали відомі подробиці переговорів з МВФ

  • 12.09.2018, 11:45
  • 1 297

Вже з жовтня ціна на газ для населення може зрости на 23,5%.

Як повідомляє агентство «Українські новини» з посиланням на власні джерела, підвищення ціни на газ для населення, яке обговорюється з місією МВФ, погоджено на рівні 23,5%.

Також, за даними агентства, український уряд і МВФ обговорюють варіант запуску нової програми фінансування stand-by, яка замінить діючу EFF до її завершення.

Відзначається, що заміна програми дозволить уникнути різкого подорожчання газу. Замість цього на порядок денний буде винесено питання про ринок землі.

«Програма буде розрахована на півтора року. В її рамках Україна повинна отримати 4−5 млрд доларів», — зазначає агентство.

Раніше українські ЗМІ повідомляли, що Кабмін нібито згоден на підвищення цін на газ на 23%.

Офіційно ніякі цифри не називалися, результати переговорів не озвучував ні український уряд, ні Міжнародний валютний фонд. Місія МВФ перебуває в Києві з 6 вересня. Візит триватиме до 19 вересня.

При цьому в Національному банку України також відзначали, що в своїх прогнозах виходять з підвищення цін на газ для населення в Україні на 25% в 2018 році і на 15% в 2019 році. Втім, прогнози Нацбанку будуть змінюватися в залежності від рішення уряду.

Схожі новини