Передплата 2024 ВЗ

«Добрі традиції Галичини» дають добрі ціни

Під таким гаслом навпроти Львівської ОДА запрацював ще один Різдвяний ярмарок. Продавці нарікають, що про нього мало знають, тому покупців небагато.

У сквері, що навпроти Львівської ОДА, запрацював міні-ринок “Добрі традиції Галичини”. Тут упродовж свят, аж до 25 січня, можна буде придбати продукти до святкового столу, посмакувати кавою з тістечком, перекусити шашликом чи печеною у фользі картоплею. І все це за доволі комфортними цінами.

Перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський розповів “ВЗ”, головна умова для підприємців — торгувати за цінами виробника, жодних накруток. На ярмарку —

27 виробників, які продають мед, ковбаси, рибу, молочні продукти, копчені вироби, хлібобулочну продукцію. Схоже, нове місце святкової торгівлі має на меті створити конкуренцію ярмарку, який організовує у Львові ТзОВ “Львівські ярмарки” під егідою Львівської міської ради.

Ярмаркова шопка.
Ярмаркова шопка.

Навпроти Львівської ОДА — оригінальна солом’яна шопка, яка символізує народження Христа. Розкидане сіно, дідух та віз... Покупців наразі небагато, можна вільно ходити між торговими ятками (вони у вигляді дерев’яних будиночків. — Авт.). Продавці нарікають, про новий ярмарок ще мало хто знає. “Для “розкрутки” потрібен час, — каже продавець Олег. — Усі йдуть на проспект Свободи, п’ють там глінтвейн, який коштує 20 гривень за паперовий стаканчик. У нас же все чисто, якісно і ціни хороші. “Добрі традиції Галичини” дають добрі ціни. Глінтвейн у нас 10 гривень, тістечко — від 10 гривень за штуку. Тут немає сувенірів, на які кидаються туристи. Продаємо лише необхідні для святкового столу товари”.

“Пробуємо конкурувати з Різдвяним ярмарком, що на площі Ринок”, — сказала продавець ятки, де торгують морепродуктами. Питаю про ціни. “Морський коктейль” — 320 гривень за кілограм, кальмари — 250, мідії — 250, морська капуста — 45. Поруч продають сири: “Адигейський” — 150 гривень за кілограм, копчені сирні плетенки — 160, “Рікота” — 160. Сир “Рікота” продають з двома заправками — з паприкою та “зелений мікс” (орегано, базилік, розмарин).

У відділі бакалії двокілограмова упаковка екоборошна вищого ґатунку — 18 гривень. Святкові пряники у вигляді зірочок, сердечок, ялинок — 20 гривень. Такі на Різдвяному ярмарку, що на площі Ринок, коштують 60-65 гривень.

Не бракує домашніх закруток. ціни стартують від 12 гривень. Півлітрова банка маринованої квасолі у томатному соусі — 15, літрова банка маринованих огірків — 22, а помідорів — 25. Покупці беруть закрутки «на ура», кажуть, до святкового столу знадобиться.

Великий паперовий стаканчик чаю — 10 гривень. Кава і какао — теж по 10 гривень. Купую зелений чай і тістечко тірамісу (13 гривень за сто грамів). Десерти привезла на ярмарок пекарня із Мостиського району. Упаковка із чотирьох пампухів — 37 гривень, заварне тістечко в шоколаді — 11 гривень за штуку, десерт “Хата” — 11, шоколадний мафін — 11.

Колоритні продавці одягнені у капелюхи бджолярів, солодким голосом закликають дегустувати мед, обіцяють зробити знижку. Середня ціна півлітрової банки солодкого продукту — 65 гривень.

Просто неба смажать шашлики (30 гривень за сто грамів), смажені ковбаски — 25 гривень за сто грамів, запечена картоп­ля зі шпондером — 15 гривень за сто грамів, квашені огірки — 10. “Правимо невисокі ціни, бо хочемо, щоб люди йшли до нас, — каже продавець. — Думаю, до кінця роботи ярмарку всі про нас знатимуть”.

“Цей ярмарок мені сподобався, — сказала “ВЗ” львів’янка Мирослава, яка прийшла придбати борошно та спеціальні порошки для випічки. — Прийшла сюди за одним товаром, а вийшла з повною торбою всякого добра. Придбала сало, сири, кілька банок домашніх закруток. Ціни тут для людей, а не для туристів”.

Фото автора

Схожі новини