Котлети з філе щуки
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/504347/kotlety-z-shchuky.jpg)
Інґредієнти (на 6 порцій): щука — 1 кг або філе щуки — 400−500 г, жир (баранячий або свинячий) — 100−125 г, хліб білий черствий — 100 г, молоко — 100 мл, цибуля — 1 шт., яйця — 1 шт., сіль — 0,25−0,5 ч. ложки; перець чорний мелений — до смаку, сухарі панірувальні - 4−5 ст. ложок.
Хліб очищаємо від скоринки і нарізаємо кубиками. Заливаємо молоком. Щуку очищаємо, видаляємо хребет. Шкіру залишаємо. Але якщо щука велика або м’ясорубка слабка, то, звичайно, шкіру потрібно теж прибрати. Філе щуки пропускаємо через м’ясорубку. Жир нарізаємо невеликими шматочками. Цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо. До перемолотого філе додаємо відтиснутий хліб, цибулю, жир. Жир можна брати будь-який, дуже смачними виходять котлети із внутрішнім баранячим жиром. Вдруге філе перемелюємо разом з цибулею, жиром і попередньо замоченим у молоці злегка відтиснутим черствим білим хлібом. Додаємо у фарш сіль, яйце, перець. Фарш ретельно вимішуємо. Підготовлений фарш ділимо на порції і формуємо котлети. У миску насипаємо панірувальні сухарі. Котлети обвалюємо у панірувальних сухарях. На сковороді розігріваємо олію. Котлети з філе щуки обсмажуємо на середньому вогні на олії до золотистої скоринки (2−3 хвилини). Потім перевертаємо і обсмажуємо ще 2−3 хвилини. Котлети з філе щуки виходять дуже соковиті і смачні.