Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Котлети з філе щуки

Рецепт

Котлети з філе щуки
Котлети з філе щуки

Інґредієнти (на 6 порцій): щука — 1 кг або філе щуки — 400−500 г, жир (ба­ранячий або сви­нячий) — 100−125 г, хліб білий черствий — 100 г, молоко — 100 мл, цибуля — 1 шт., яйця — 1 шт., сіль — 0,25−0,5 ч. ложки; перець чорний мелений — до смаку, сухарі панірувальні - 4−5 ст. ложок.

Хліб очищаємо від скоринки і нарізаємо кубиками. Залива­ємо молоком. Щуку очищаємо, видаляємо хребет. Шкіру за­лишаємо. Але якщо щука велика або м’ясорубка слабка, то, звичайно, шкіру потрібно теж прибрати. Філе щуки пропускає­мо через м’ясорубку. Жир нарізаємо невеликими шматочками. Цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо. До перемолотого філе додаємо відтиснутий хліб, цибулю, жир. Жир можна брати будь-який, дуже смачними виходять котлети із внутрішнім баранячим жиром. Вдруге філе перемелюємо разом з цибулею, жиром і попередньо замоченим у молоці злегка відтиснутим черствим білим хлібом. Додаємо у фарш сіль, яйце, перець. Фарш ре­тельно вимішуємо. Підготовлений фарш ділимо на порції і фор­муємо котлети. У миску насипаємо панірувальні сухарі. Котлети обвалюємо у панірувальних сухарях. На сковороді розігріваємо олію. Котлети з філе щуки обсмажуємо на середньому вогні на олії до золотистої скоринки (2−3 хвилини). Потім перевертаємо і обсмажуємо ще 2−3 хвилини. Котлети з філе щуки виходять дуже соковиті і смачні.

Схожі новини