Сливовий джем з шоколадом
Джем має яскравий насичений смак слив з тонкими нотками шоколаду. Скуштувавши одного разу хоч одну ложку такого десерту, неодмінно приготуєте його власноруч
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/494683/dzhem-z-shokoladom.jpg)
1 кг слив, 400 г цукру, 80 г темного шоколаду.
Сливи ретельно вимити під проточною водою, розкласти на горизонтальній поверхні, щоб висохли. Потім розрізати кожен плід навпіл і вийняти кісточки.
Перекласти сливи у каструлю відповідного розміру з товстим антипригарним дном. Засипати цукром і акуратно перемішати. Накрити каструлю зі сливами та цукром кришкою і залишити на 5−6 год, щоб фрукти пустили свій сік і стали м’якшими. Після зазначеного часу сливи дадуть багато соку. Каструлю з ними поставити на малий вогонь, довести до кипіння і варити 20−30 хв. Ложкою або шумівкою знімати пінку, яка утворюється. Постійно помішувати сливи із цукром, щоб не пригоріли. Потім зняти каструлю з вогню і дати масі трохи охолонути.
Невеликими порціями перекладати сливи з каструлі у негусте сито і перетерти масу на пюре.
Отримане сливове пюре перекласти у каструлю. Темний (чорний) шоколад поламати на невеликі шматочки і додати в каструлю зі сливами. Поставити каструлю на плиту і на малому вогні довести вміст до кипіння. Варити джем близько 10 хв із моменту кипіння на мінімальному вогні, іноді помішуючи.
Потім перелити гарячий джем у простерилізовані у духовці банки і відразу закрити чистими кришками. Зберігати у темному прохолодному місці.