Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Сливовий джем з шоколадом

Джем має яскравий насичений смак слив з тонкими нотками шоколаду. Ску­штувавши одного разу хоч одну ложку такого десерту, неодмінно приготуєте його власноруч

Сливовий джем з шоколадом
Сливовий джем з шоколадом

1 кг слив, 400 г цукру, 80 г темного шоколаду.

Сливи ретельно вимити під проточ­ною водою, розкласти на горизонтальній поверхні, щоб висохли. Потім розрізати кожен плід навпіл і вийняти кісточки.

Перекласти сливи у каструлю відпо­відного розміру з товстим антипригар­ним дном. Засипати цукром і акуратно перемішати. Накрити каструлю зі слива­ми та цукром кришкою і залишити на 5−6 год, щоб фрукти пустили свій сік і стали м’якшими. Після зазначеного часу сливи дадуть багато соку. Каструлю з ними по­ставити на малий вогонь, довести до ки­піння і варити 20−30 хв. Ложкою або шу­мівкою знімати пінку, яка утворюється. Постійно помішувати сливи із цукром, щоб не пригоріли. Потім зняти каструлю з вогню і дати масі трохи охолонути.

Невеликими порціями перекладати сливи з каструлі у негусте сито і пере­терти масу на пюре.

Отримане сливове пюре перекласти у каструлю. Темний (чорний) шоколад по­ламати на невеликі шматочки і додати в каструлю зі сливами. Поставити кастру­лю на плиту і на малому вогні довести вміст до кипіння. Варити джем близько 10 хв із моменту кипіння на мінімальному вогні, іноді помішуючи.

Потім перелити гарячий джем у про­стерилізовані у духовці банки і відразу закрити чистими кришками. Зберігати у темному прохолодному місці.

Схожі новини