Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Сливовий джем без цукру

Джем виходить дуже густим, насиче­ного смаку і кольору, зовсім не потребує цукру. Дуже зручно для тих, хто любить солодке, але стежить за фігурою, або для діабетиків. Важливо вибрати дуже стиглі фрукти і правильно їх варити. На­беріться терпіння, і вам дуже смакувати­муть ці ласощі

Сливовий джем без цукру
Сливовий джем без цукру

7 кг слив, 1 склянка води.

Зібрати сливи і залишити їх на 2 дні, щоб дозріли.

Помити плоди, вийняти кісточки і ви­сипати у великий казан.

Налити склянку води (на 7 кг) і по­ставити на вогонь, помішувати, поки за­кипить. Через пів години сливи пустять сік, варити їх на маленькому вогні, 4 год, іноді помішуючи. Накрити казан марлею (обов'язково!) і залишити до наступного дня. Якщо джем не став густішим, вари­ти ще 4 год, стежити, щоб не пригорів. Джем готовий, коли стане темним (шоко­ладного кольору) і густим (ложка стоїть).

З 7 кг слив вийде близько 3 кг джему.

Розлити джем у простерилізовані сухі банки, закрити кришками.

Схожі новини