Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Мариновані огірки з лимонною кислотою та горілкою

Рецепт

Мариновані огірки з лимонною кислотою та горілкою
Мариновані огірки з лимонною кислотою та горілкою

На 1-літрову банку: 600 г огірків, 500 мл води, 4−5 зубчиків часни­ку, парасолька кропу з насінням, 1 ст. ложка солі без гірки, 1 ст. ложка цукру, 1,5 ст. ложки горілки, ¾ ч. ложки лимонної кислоти, 3 гороши­ни чорного перцю.

Свіжі соковиті огірки залити на 1 год холодною водою. Добре вимити та зрі­зати кінчики.

Банки добре промити з содою, мож­на навіть простерилізувати зручним способом.

На дно кожної банки покласти зубчи­ки часнику, перець горошком та кріп.

Щільно вкласти у банки огірки, зали­ти окропом і залишити прогріватися на 10−15 хв. Потім злити воду і знову зали­ти окропом, цього разу вже на 15−20 хв.

Вдруге злити воду з огірків і залити їх вже приготованим розсолом.

Для розсолу закип’ятити 500 мл води, додати сіль, цукор, лимонну кис­лоту. Коли вода знову закипить і в ній розчиняться сіль і цукор, влити горілку і вимкнути вогонь.

Залити огірки розсолом, герметич­но закрити кришки і перевернути банки догори дном. Накрити їх щільною ткани­ною або ковдрою і залишити на добу.

Схожі новини