Мариновані огірки з лимонною кислотою та горілкою
Рецепт
На 1-літрову банку: 600 г огірків, 500 мл води, 4−5 зубчиків часнику, парасолька кропу з насінням, 1 ст. ложка солі без гірки, 1 ст. ложка цукру, 1,5 ст. ложки горілки, ¾ ч. ложки лимонної кислоти, 3 горошини чорного перцю.
Свіжі соковиті огірки залити на 1 год холодною водою. Добре вимити та зрізати кінчики.
Банки добре промити з содою, можна навіть простерилізувати зручним способом.
На дно кожної банки покласти зубчики часнику, перець горошком та кріп.
Щільно вкласти у банки огірки, залити окропом і залишити прогріватися на 10−15 хв. Потім злити воду і знову залити окропом, цього разу вже на 15−20 хв.
Вдруге злити воду з огірків і залити їх вже приготованим розсолом.
Для розсолу закип’ятити 500 мл води, додати сіль, цукор, лимонну кислоту. Коли вода знову закипить і в ній розчиняться сіль і цукор, влити горілку і вимкнути вогонь.
Залити огірки розсолом, герметично закрити кришки і перевернути банки догори дном. Накрити їх щільною тканиною або ковдрою і залишити на добу.