Торт «Софія»
Рецепт

Для коржів: 300 г масла (або маргарину), 1 склянка цукру, 2 склянки борошна, 6 яєць, 2 ч. ложки розпушувача, 1 ч. ложка амоняку, 2/3 склянки мелених волоських горіхів, 1 ч. ложка какао.
Для крему: 400 мл вершків 30%, 1 ст. ложка цукрової пудри, 1 лимонне желе, 2 вишневі желе.
Коржі. Всі інґредієнти мають бути кімнатної температури. Відокремити білки від жовтків. Збити масло з цукром на найвищій швидкості міксера, а коли вони з'єднаються, додати по одному жовтки і збити до однорідності. Додати борошно, розпушувач і амоняк, перемішати. Збити білки на стійку піну, додати їх до суміші та перемішати до однорідності. Розділити тісто на 3 частини. В одну додати какао, у другу — мелені горіхи, у третю — 2 ст. ложки пшеничного борошна і перемішати. Випікати кожну частину на окремому деку 23×33 см (якщо піч конвекційна, то можна випікати всі одночасно) за температури 180°С близько 30 хв.
Крем. Розчинити лимонне желе в склянці води. Вишневе желе розчинити в ¾ л води. Охолоджені вершки збити з цукровою пудрою, а коли вони стануть густими, змішати з лимонним желе, що застигає.
Складання: какао-корж змастити кремом і покрити горіховим коржем, на який рівномірно викласти вишневе желе. Накрити останнім коржем і полити розтопленим на водяній бані шоколадом або шоколадною глазур’ю. Готовий торт поставити в холодильник мінімум на 2 год.