Передплата 2024 «Добрий господар»

Торт «Софія»

Рецепт

Торт «Софія»
Торт «Софія»

Для коржів: 300 г мас­ла (або маргарину), 1 склянка цукру, 2 склянки борошна, 6 яєць, 2 ч. лож­ки розпушувача, 1 ч. лож­ка амоняку, 2/3 склянки мелених волоських горі­хів, 1 ч. ложка какао.

Для крему: 400 мл вершків 30%, 1 ст. ложка цукрової пудри, 1 лимон­не желе, 2 вишневі желе.

Коржі. Всі інґредієнти мають бути кімнатної тем­ператури. Відокремити біл­ки від жовтків. Збити мас­ло з цукром на найвищій швидкості міксера, а коли вони з'єднаються, додати по одному жовтки і збити до однорідності. Дода­ти борошно, розпушувач і амоняк, перемішати. Збити білки на стійку піну, додати їх до суміші та перемішати до однорідності. Розділити тісто на 3 частини. В одну додати какао, у другу — ме­лені горіхи, у третю — 2 ст. ложки пшеничного борош­на і перемішати. Випікати кожну частину на окремо­му деку 23×33 см (якщо піч конвекційна, то можна випікати всі одночасно) за температури 180°С близь­ко 30 хв.

Крем. Розчинити ли­монне желе в склянці води. Вишневе желе розчинити в ¾ л води. Охолоджені вершки збити з цукровою пудрою, а коли вони стануть густими, змішати з лимон­ним желе, що застигає.

Складання: какао-корж змастити кремом і покри­ти горіховим коржем, на який рівномірно викласти вишневе желе. Накрити останнім коржем і полити розтопленим на водяній бані шоколадом або шоко­ладною глазур’ю. Готовий торт поставити в холодиль­ник мінімум на 2 год.

Схожі новини