Шашлик зі свинини
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/490114/shashlyk.jpg)
- 1−1,3 кг свинячої шиї,
- 4 великі цибулини,
- 2 ст. ложки білого винного або яблучного оцту,
- 2 ч. ложки солі,
- 1−2 ч. ложки меленого чорного перцю.
Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Посипати сіллю і перцем. Полити оцтом, пом’яти руками. Додати м’ясо, нарізане шматками, до цибулі та ретельно перемішати. Затягнути плівкою і маринувати не довше 1,5−2 год.
Розпалити вугілля в мангалі - воно має добре прогоріти і покритися білим попелом. Обтрусити м’ясо від маринаду і нанизати шматки на шампури вздовж якомога щільніше. Смажити шашлик на вугіллі, часто перевертаючи, близько 20 хв. Перед подачею дати м’ясу відпочити на шампурах 5−7 хв.