Передплата 2024 «Добра кухня»

Шашлик зі свинини

Рецепт

Шашлик зі свинини
Шашлик зі свинини
  • 1−1,3 кг свинячої шиї,
  • 4 великі ци­булини,
  • 2 ст. ложки білого винного або яблучного оцту,
  • 2 ч. ложки солі,
  • 1−2 ч. ложки меленого чорного пер­цю.

Цибулю нарізати тонкими півкільця­ми. Посипати сіллю і перцем. Полити оцтом, пом’яти руками. Додати м’ясо, нарізане шматками, до цибулі та ретель­но перемішати. Затягнути плівкою і ма­ринувати не довше 1,5−2 год.

Розпалити вугілля в мангалі - воно має добре прогоріти і покритися білим попелом. Обтрусити м’ясо від маринаду і нанизати шматки на шампури вздовж якомога щільніше. Смажити шашлик на вугіллі, часто перевертаючи, близько 20 хв. Перед подачею дати м’ясу відпочити на шампурах 5−7 хв.

Схожі новини