Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Картопля з беконом і часником

Рецепт

Картопля з беконом і часником
Картопля з беконом і часником
  • 2 середніх картоплин,
  • 2 головки часнику,
  • 12 тонких смужок бекону,
  • 0,5 склянки оливкової олії,
  • сіль, ме­лений перець.

Натерти 3 очищені зубчики часнику на дрібній тертці або вичавити у склянку з оливковою олією, додати трохи солі і пе­ремішати виделкою.

Картоплю ретельно вимити за допо­могою щітки проточною водою, потім нарізати на кружальця завтовшки 1 см. Якщо ви використовуєте стару карто­плю, очистити її, молоду можна не очи­щати. Скласти картоплю у велику миску, полити часниковою олією і ретельно пе­ремішати, намагаючись, щоб кожне кру­жальце було покрите олією з часником. Підготувати 6 шматків складеної удвоє фольги завбільшки 30×40 см. У середину кожного шматка фольги викласти карто­плю та кілька зубчиків часнику. Посолити і поперчити.

Кожну смужку бекону розрізати на 3 шматки, викласти на кожну порцію кар­топлі по 6 таких шматочків. Підняти краї фольги над картоплею, трохи стиснути, влити по 0,5 склянки води та ретельно закрити краї. Готувати картоплю у фоль­зі на решітці над вугіллям близько 30 хв. Подавати гарячою.

Схожі новини