Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Зелений борщ із кропиви та щавлю

Рецепт

Зелений борщ із кропиви та щавлю
Зелений борщ із кропиви та щавлю
  • 3 картоплини,
  • 4 яйця,
  • 150 г моло­дої кропиви,
  • 2 великі ріпчасті цибу­лини,
  • 2 морквини,
  • 2 корені петрушки,
  • 30 г пряженого масла,
  • 2 л овочевого бульйону,
  • 50 г щавлю,
  • сіль.

Вимити бульби, очистити і зварити у ледь підсоленій воді. Також зварити яйця. Кропиву ретельно промити, очис­тити від грубих стебел. Скласти кропи­ву у каструлю і залити киплячою водою на 2−3 хв, потім відкинути на друшляк, облити крижаною водою і змолоти на м’ясорубці. Цибулю дрібно посікти. Моркву і петрушку натерти на середній тертці. У пательні нагріти15 г пряженого масла і, помішуючи, обсмажити коріння до золотистого кольору.

В іншій невеликій пательні нагріти решту масла. Додати до нього кропиву і тушкувати на малому вогні під криш­кою 5 хв. Бульйон налити у каструлю і довести до кипіння. Гарячу картоплю розім'яти. Тушковану кропиву та смаже­ні овочі перекласти у бульйон. Варити на малому вогні 5 хв. Щавель вимити і нарі­зати. Додати у бульйон із овочами разом із картоплею. Посолити до смаку.

Довести до кипіння і варити ще 5 хв на малому вогні. Розлити у тарілки, в кожну додайте яйця, розрізані навпіл. Можна подати з кислим молоком або зі смета­ною. За бажання, замість кропиви можна використовувати лободу й іншу їстівну дику або городню зелень.

Схожі новини