Мариновані опеньки

Рецепт

Мариновані опеньки
Мариновані опеньки
  • 900 г опеньок,
  • 1 л води.

Маринад:

  • 1,2 л води,
  • 40 г солі (не йодованої),
  • 15 г цукру,
  • 2 лаврові листки,
  • 6 гвоздик,
  • 6 горошин чор­ного перцю,
  • 40 мл оцту 40%.

Посортувати гриби на великі, серед­ні та маленькі. З великих грибів можна зробити ікру, а для маринування го­дяться середні та маленькі гриби.

Вимити гриби під проточною водою. Ніжки грибів вкоротити.

Закип’ятити 1 літр води, покласти гриби в окріп, зменшити вогонь і ва­рити 10 хв з моменту закипання. Піну знімати. Воду злити, промити гриби і відцідити через друшляк. Закип’ятити маринад із вказаних інґредієнтів, дода­ти гриби і варити 15 хв від закипання. Маринад має бути трохи солонішим, ніж зазвичай. Додати оцет і варити ще 15 хв. Перед тим, як розкласти у банки, краще перевірити маринад щодо кіль­кості оцту, за потреби додати. Виклас­ти гриби разом з маринадом у просте­рилізовані банки. Гриби у банці мають бути повністю покриті маринадом. За­крити прокип’яченою кришкою. Збері­гати в холодильнику або у підвалі.

Схожі новини