Мариновані опеньки
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/476210/openky.jpg)
- 900 г опеньок,
- 1 л води.
Маринад:
- 1,2 л води,
- 40 г солі (не йодованої),
- 15 г цукру,
- 2 лаврові листки,
- 6 гвоздик,
- 6 горошин чорного перцю,
- 40 мл оцту 40%.
Посортувати гриби на великі, середні та маленькі. З великих грибів можна зробити ікру, а для маринування годяться середні та маленькі гриби.
Вимити гриби під проточною водою. Ніжки грибів вкоротити.
Закип’ятити 1 літр води, покласти гриби в окріп, зменшити вогонь і варити 10 хв з моменту закипання. Піну знімати. Воду злити, промити гриби і відцідити через друшляк. Закип’ятити маринад із вказаних інґредієнтів, додати гриби і варити 15 хв від закипання. Маринад має бути трохи солонішим, ніж зазвичай. Додати оцет і варити ще 15 хв. Перед тим, як розкласти у банки, краще перевірити маринад щодо кількості оцту, за потреби додати. Викласти гриби разом з маринадом у простерилізовані банки. Гриби у банці мають бути повністю покриті маринадом. Закрити прокип’яченою кришкою. Зберігати в холодильнику або у підвалі.