Баклажани парміджано

Рецепт

Баклажани парміджано
Баклажани парміджано
  • 2 баклажани
  • 1 кулька моцарели
  • 100 г твердого сиру
  • оливкова олія
  • 1 дрібка солі
  • панірувальні сухарі
  • вершкове масло
  • 2 зубчики часнику
  • базилік свіжий
  • спеції - до смаку
  • ріпчаста цибуля
  • 1 банка помідорів у власному соку

Баклажани вимити і нарізати скибочками близько 0,5 см. Розкласти на паперовий рушник і посолити. Зверху накрити ще одним шаром паперових рушників і поставити зверху щось важче як вантаж, наприклад, деко або дошку. Залишити на 30−40 хв. Це потрібно для того, щоб баклажани віддали зайвий сік, тоді вони вберуть менше олії при обсмажуванні і не гірчитимуть.

Для приготування соусу дрібно нашаткувати цибулю та часник.

Розігріти кілька столових ложок оливкової олії на пательні, обсмажити цибулю та часник до м’якості та легкого зарум’янювання.

Додати в пательню томати разом із соком. Трохи розім'яти їх лопаткою.

Посолити, поперчити, додати базилік і орегано. Довести до кипіння, зменшити вогонь до маленького і тушкувати 15 хв.

Моцарелу нарізати на скибочки, твердий сир (пармезан) натерти на дрібній тертці.

Баклажани промокнути насухо, обсмажити по обидва боки до золотистого кольору на оливковій олії.

Обсмажені баклажани викладати на паперовий рушник, щоб він увібрав надлишки олії.

На дно форми покласти та розподілити кілька ложок соусу.

Далі щільно викласти шар баклажанів, шар моцарели. А потім трохи пармезану.

У тій же послідовності викласти ще один шар усього. І так, скільки поміститься у форму. Зверху має бути соус.

Поставити форму в духовку, розігріту до 200°C, на 25−30 хв. Вийняти форму, посипати ще пармезаном та панірувальними сухарями. Зверху покласти трохи тонко нарізаного вершкового масла. Поставити до духовки на 10 хв.

Цю закуску можна готувати як у великій формі, так і маленьких порційних. Смачніша вона, звісно, гарячою.