Варення з персиків
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/469851/persyky-varennia.jpg)
1 кг персиків, 0,8−1 кг цукру.
Персики покласти в окріп на 15−30 секунд, потім у холодну воду. Після цього шкірка відокремиться від м’якоті, її легко зняти. Зняти шкірку і, вийнявши кісточку, нарізати персики половинками, часточками або шматочками. Шкірку можна і не знімати, але варення з очищених від шкірки персиків смачніше.
Викласти персики шарами, пересипаючи цукром. Класичне співвідношення цукру та фруктів — 1:1. Але якщо персики дуже солодкі та стиглі, можна зменшити кількість цукру до 700−800 г.
Підготовлені персики залишити на кілька годин. Коли персики пустять сік, а цукор частково розчиниться, можна братися до готування варення. На маленькому вогні довести суміш до кипіння і варити 1−2 хв. Вимкнути вогонь і залишити вистигати до кімнатної температури. Можна залишити суміш на кілька годин або на ніч у холодильнику. Персики відокремити від сиропу. Сироп довести до кипіння та варити окремо 15 хв на невеликому вогні, знімаючи піну. Помістити фрукти у сироп, довести суміш до кипіння і вимкнути вогонь. Гаряче персикове варення розкласти у простерилізовані банки. Закрити простерилізованими кришками. Перевернути і накрити до охолодження.