Передплата 2024 «Добрий господар»

Варення з персиків

Рецепт

1 кг персиків, 0,8−1 кг цукру.

Персики по­класти в окріп на 15−30 секунд, по­тім у холодну воду. Після цього шкірка відокремиться від м’якоті, її легко зняти. Зняти шкірку і, вийняв­ши кісточку, нарізати персики половинками, часточками або шматочками. Шкірку можна і не знімати, але варення з очищених від шкірки пер­сиків смачніше.

Викласти персики шарами, пересипаючи цу­кром. Класичне співвідношення цукру та фруктів — 1:1. Але якщо персики дуже солодкі та стиглі, можна зменшити кількість цукру до 700−800 г.

Підготовлені персики залишити на кілька го­дин. Коли персики пустять сік, а цукор частково розчиниться, можна братися до готування ва­рення. На маленькому вогні довести суміш до кипіння і варити 1−2 хв. Вимкнути вогонь і зали­шити вистигати до кімнатної температури. Мож­на залишити суміш на кілька годин або на ніч у холодильнику. Персики відокремити від сиропу. Сироп довести до кипіння та варити окремо 15 хв на невеликому вогні, знімаючи піну. Поміс­тити фрукти у сироп, довести суміш до кипіння і вимкнути вогонь. Гаряче персикове варення розкласти у простерилізовані банки. Закрити простерилізованими кришками. Перевернути і накрити до охолодження.