Сливове варення з апельсинами
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/467783/varennia-.jpg)
1,25 кг слив, 1 кг цукру, 1,5 апельсина.
Чисті та сухі сливи розламати, розрізати навпіл і вийняти кісточки. Шкірку з апельсина можна зняти разом із цедрою. За бажання цедру також можна зварити з фруктами і вийняти, а можна використати для інших страв. З часточок апельсина зняти всі плівки, нарізати м’якоть упоперек невеликими скибочками.
Підготовлені фрукти скласти в каструлю і засипати цукром, залишити на годин, щоб виділилася достатня кількість соку.
Опісля варити після закипання 45 хв на середньому вогні, періодично помішуючи. За цей час сливи мають повністю насититися соком і стати прозорими, а сироп загуснути.
Гарячим розлити у простерилізовані банки і закрити кришками.