Передплата 2024 «Добра кухня»

Сливове варення з апельсинами

Рецепт

1,25 кг слив, 1 кг цукру, 1,5 апельсина.

Чисті та сухі сливи розламати, розрізати навпіл і вийняти кісточки. Шкірку з апельси­на можна зняти разом із цедрою. За бажання це­дру також можна зварити з фруктами і вийняти, а можна використати для інших страв. З часто­чок апельсина зняти всі плівки, нарізати м’якоть упоперек невеликими скибочками.

Підготовлені фрукти скласти в каструлю і за­сипати цукром, залишити на годин, щоб виділи­лася достатня кількість соку.

Опісля варити після закипання 45 хв на се­редньому вогні, періодично помішуючи. За цей час сливи мають повністю насититися соком і стати прозорими, а сироп загуснути.

Гарячим розлити у простерилізовані банки і закрити кришками.

Схожі новини