Сливове варення з горіхами і какао
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/467782/varennia-slyva.jpg)
1,5 кг слив, 570 г цукру, 90 мл води, 150 г какао у порошку, 150 г волоських горіхів, 150 г вершкового масла.
Сливи вимити, вийняти кісточки, а плоди розрізати на 6 частин.
На дно каструлі з товстим дном налити води, викласти сливи і присипати зверху 150 г цукру. Довести скибочки до кипіння і варити в сиропі пів години.
Цукор, що залишився, змішати з какао і додати до слив. Перемішувати до повного розчинення крупинок, потім дати покипіти ще 10 хв. Покласти нарізане невеликими кубиками вершкове масло, коли воно розійдеться в загальній масі, зафіксувати 5 хв кипіння варення. Під кінець у каструлю додати мелені на дрібну крихту (практично на муку) волоські горіхи. З ними варення має проваритись ще 10 хв. Далі заготовку розфасувати у банки і закрити.