Консервовані огірки із горошком

Рецепт

Консервовані огірки із горошком
Консервовані огірки із горошком

НА 1-ЛІТРОВУ БАНКУ:

  • 400 г середніх або дрібних огірків
  • 100 г молодого зеленого горошку (очищеного)
  • 1,5 ст. ложки оцту 9%
  • 2-3 гвоздики
  • 1 ст. ложка солі
  • 1 ст. ложка цукру
  • 600-700 мл води
  • 5-6 листків смородини, вишні
  • 2-3 горошини духмяного перцю
  • 3 зубчики часнику
  • 3 гілочки кропу
  • 2-3 листки дуба або хрону

Горошини вийняти зі стручків у каструлю, залити водою, щоб вона їх покрила, і варити рівно 2 хв після закипання.

Вкласти в 1-літрову банку листя хрону або дуба, вишні, смородини і очищені зубчики часнику.

Вкласти також огірки (краще щойно зірвані) із кропом. Всипати горошок.

Залити банки окропом, накрити металевими кришками на 10 хв.

Злити воду у каструлю. Всипати сіль, горошини перцю, гвоздику.

Закип’ятити. Вимкнути нагрівання і влити оцет, перемішати.

Залити в банки маринад, ошпарити кришки окропом і закрити консервацію. Перевернути догори дном і охолодити.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень