Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Огірки бочкові у банках

Рецепт

НА 1-ЛІТРОВУ БАНКУ:

  • 500 г огірків
  • 5 горошин чорного перцю
  • 5 горошин духмяного перцю
  • 1 лавровий листок
  • 4 зубчики часнику
  • перець гострий – до смаку
  • 10 см кореня хрону
  • 4 листки вишні
  • 4 листки смородини
  • 1 листок горіха
  • 1/2 листя хрону
  • 1 парасолька кропу
  • 1 ст. ложка (з маленькою гіркою) солі
  • 550 мл води

Банки вимити і простерилізувати.

Листя хрону вимити і нарізати.

Корінь хрону очистити і нарізати.

У банки викласти шматочки хрону, листя, парасольки кропу, спеції, часник, шматочки гострого перцю.

Огірки вимити, обрізати хвостики і заповнити банки. Якщо огірки великі, розрізати їх на 2-3 частини - вони згодяться для салатів, солянки, розсольника.

Киплячим розсолом залити огірки, прикрити кришками до повного вистигання.

Банки поставити на тарілки або тацю, щоб маринад не витікав на стіл. Залишити банки з огірками у теплому місці. Огірки змінять колір, з’явиться піна. Скуштувати. Якщо смак трохи кислосолоний, огірки готові. Зазвичай на це йде три доби. Злити з усіх банок розсіл і довести його до кипіння.

Залити киплячим розсолом огірки у банках і відразу закрити кришками. До вистигання залишити перевернутими денцем догори. Накривати не треба.

Схожі новини