Малосольні з листям вишні і смородини
Рецепт
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/464622/malosolni-ohirky-z-lystiam.jpg)
- 1 кг огірків
- 1 листок хрону
- 6 листків смородини
- 6 листків вишні
- 1-2 парасольки кропу
- 3 зубчики часнику
- 1,2 літра води
- 1 ст. ложка (з гіркою) солі
- 1 ст. ложка цукру
Огірки замочити у холодній воді на 2 год. Якщо огірки щойно з грядки, можна не замочувати. Промити і зрізати у них хвостики з двох боків.
Перекласти огірки в каструлю, чергуючи з часником та зеленню.
Закип‘ятити воду з сіллю і цукром. Залити огірки окропом так, щоб він повністю покрив їх. Накрити кришкою каструлю і залишити за кімнатної температури до повного вистигання (на 4-5 год). Потім перенести в холодильник на ніч.
За бажання до розсолу можна додати лаврове листя, перець горошком або кілька бутонів гвоздики.