Передплата 2024 ВЗ

Малосольні з листям вишні і смородини

Рецепт

  • 1 кг огірків
  • 1 листок хрону
  • 6 листків смородини
  • 6 листків вишні
  • 1-2 парасольки кропу
  • 3 зубчики часнику
  • 1,2 літра води
  • 1 ст. ложка (з гіркою) солі
  • 1 ст. ложка цукру

Огірки замочити у холодній воді на 2 год. Якщо огірки щойно з грядки, можна не замочувати. Промити і зрізати у них хвостики з двох боків.

Перекласти огірки в каструлю, чергуючи з часником та зеленню.

Закип‘ятити воду з сіллю і цукром. Залити огірки окропом так, щоб він повністю покрив їх. Накрити кришкою каструлю і залишити за кімнатної температури до повного вистигання (на 4-5 год). Потім перенести в холодильник на ніч.

За бажання до розсолу можна додати лаврове листя, перець горошком або кілька бутонів гвоздики.

Схожі новини