Баварський брецель із сіллю
Рецепт брецелю
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/458450/bretsel.jpg)
- 500 г борошна
- 280 мл молока
- 1 ч. ложка цукру
- 1 ч. ложка солі
- 3 ст. ложки соди
- 20 г пресованих дріжджів
- 40 г вершкового масла
- 2 літри води
У велику миску висипати все борошно. З одного краю миски покришити дріжджі, з іншого викласти цукор і сіль. Додати масло і влити молоко кімнатної температури.
Ретельно перемішати інґредієнти і замісити однорідне тісто. Сформуватиз тіста кулю, викласти у миску, накрити рушником та поставити у тепле місце приблизно на 1 год.
Коли тісто підійде, трохи обім‘яти його та розділити на 8 рівних кульок, за кількістю брецелів, які хочете приготувати.
Сформувати перший брецель.
Спершу розкачати кульку тіста на довгу смужку. Чим довшою вона буде, тим простіше сформувати брецель. Потім підвести кінці смужки один до одного та перекинути правий край через лівий.
Далі перекрутити кінці ще раз. Після цього підняти краї смужки догори та затиснути їх з обох боків брецеля. Намагатися добре притиснути, аби краї не від’єдналися. Так само зробити з іншими сімома кульками тіста.
Викласти сформовані брецелі на деко чи дощечку, застелену пергаментом, і залишити на 40 хв, аби вони трохи підійшли. Накрити ледь вологим рушником, щоб брецелі не обвітрилися. Увімкнути духовку розігріватися до 200°С.
У великій каструлі закип’ятити воду, додати соду. Саме завдяки соді брецелі матимуть красиву золотаву скоринку.
Коли брецелі піднімуться, опустити їх у киплячу воду на 5 секунд та одразу вийняти шумівкою. Опускати брецелі у воду дуже обережно, тримаючи обома руками, аби вони не втратили форму.
Викладати підварені брецелі на деко, застелене пергаментом. Коли всі брецелі викладете на деко, зробити у кожному невеличкі надрізи, аби під час випікання виходила пара.
Посипати брецелі грубою сіллю.
Випікати у розігрітій до 200°С духовку 10 хв, до появи золотистої скоринки.
Важливо не перетримати їх у духовці.