Передплата 2024 «Добрий господар»

Суп із копченою ковбасою

Сезонний рецепт з молодої капусти

  • 240 г молодої капусти,
  • 130 г копче­ної ковбаси (або напівкопченої),
  • 180 г картоплі,
  • 50 г помідорів,
  • 50 г моркви,
  • 50 г цибулі,
  • 50 г болгарського перцю,
  • 40 г стебла селери,
  • 1 зубчик часнику,
  • 1 лавровий листок,
  • 700 мл бульйо­ну,
  • 3 ст. ложки олії,
  • сіль і перець – до смаку,
  • зелень – кріп, зелена цибуля, петрушка.

Усі овочі помити під проточною во­дою. З перцю вирізати плодоніжку та на­сіння.

Цибулю, перець, селеру та помідор нарізати невеликою соломкою. Моркву натерти на середній тертці, можна на­різати тонкими брусочками. Картоплю нарізати кубиками. Капусту посікти, ков­басу нарізати тонкими смужками або не­великими кубиками. Часник вичавити.

У каструлі з товстим дном розігріти олію. Додати цибулю, моркву, перець і селеру. Помішуючи, смажити близько хвилини на сильному вогні.

Додати до обсмажених овочів помі­дор, картоплю і часник, перемішати та готувати близько хвилини. Далі налити в каструлю бульйон – м’ясний, курячий або овочевий. Якщо немає бульйону, то можна використати простий окріп. Після закипання вогонь зменшити до серед­нього та варити під накритою кришкою близько 10 хв, до готовності картоплі.

Додати в каструлю лаврове лис­тя, ковбасу та капусту, вогонь зробити на максимум. Після закипання вогонь зменшити знову до середнього і варити близько 1-2 хв.

Додати в суп дрібно нарізану зелень, досолити до смаку.

Вимкнути плиту, каструлю накрити кришкою і дати супу настоятися не мен­ше 15-20 хв. Чим довше настоюється суп, тим ароматнішим стає. Подавати можна зі сметаною.

У суп можна використати стару ка­пусту, додавати її слід трохи раніше, щоб вона проварилася і не була твердою.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини