Суп із копченою ковбасою
Сезонний рецепт з молодої капусти
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/457297/sup.jpg)
- 240 г молодої капусти,
- 130 г копченої ковбаси (або напівкопченої),
- 180 г картоплі,
- 50 г помідорів,
- 50 г моркви,
- 50 г цибулі,
- 50 г болгарського перцю,
- 40 г стебла селери,
- 1 зубчик часнику,
- 1 лавровий листок,
- 700 мл бульйону,
- 3 ст. ложки олії,
- сіль і перець – до смаку,
- зелень – кріп, зелена цибуля, петрушка.
Усі овочі помити під проточною водою. З перцю вирізати плодоніжку та насіння.
Цибулю, перець, селеру та помідор нарізати невеликою соломкою. Моркву натерти на середній тертці, можна нарізати тонкими брусочками. Картоплю нарізати кубиками. Капусту посікти, ковбасу нарізати тонкими смужками або невеликими кубиками. Часник вичавити.
У каструлі з товстим дном розігріти олію. Додати цибулю, моркву, перець і селеру. Помішуючи, смажити близько хвилини на сильному вогні.
Додати до обсмажених овочів помідор, картоплю і часник, перемішати та готувати близько хвилини. Далі налити в каструлю бульйон – м’ясний, курячий або овочевий. Якщо немає бульйону, то можна використати простий окріп. Після закипання вогонь зменшити до середнього та варити під накритою кришкою близько 10 хв, до готовності картоплі.
Додати в каструлю лаврове листя, ковбасу та капусту, вогонь зробити на максимум. Після закипання вогонь зменшити знову до середнього і варити близько 1-2 хв.
Додати в суп дрібно нарізану зелень, досолити до смаку.
Вимкнути плиту, каструлю накрити кришкою і дати супу настоятися не менше 15-20 хв. Чим довше настоюється суп, тим ароматнішим стає. Подавати можна зі сметаною.
У суп можна використати стару капусту, додавати її слід трохи раніше, щоб вона проварилася і не була твердою.