Салат із молодої капусти з помідорами та сиром
Сезонні рецепти
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/457296/salat.jpg)
- 250 г молодої капусти,
- 3 помідори,
- 200 г зернистого сиру,
- 1 зубчик часнику,
- 1/2 білої цибулини,
- 2 ст. ложки олії,
- сіль,
- зелень.
Нарізати капусту тонкими смужками. Помідори нарізати невеликими часточками або кубиками. Добре для салату підійдуть помідори чері, вони солодші й ароматніші. Нарізати цибулю і додати до капусти та помідорів.
Часник натерти на дрібній тертці або вичавити, додати його в салатник разом із сиром. Можна додати трохи більше часнику, або виключити його зі списку інґредієнтів зовсім. Можна додати ще прованські трави, вони чудово поєднуються з сиром і помідорами.
Додати дрібно нарізану зелень – петрушку та кріп, можна взяти базилік та зелену цибулю. Посолити до смаку і заправити все олією.
За бажання готовий салат посипати духмяним перцем.
Перемішати салат перед подачею на стіл, інакше помідори пустять сік і може утворитися багато рідини в салатнику.
Такий салат є чудовим доповненням до шашликів і будь-яких страв на мангалі, також він добре поєднується з іншими гарячими стравами.