Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Екодекор великодніх яєць

До святкового столу

  • яйця курячі
  • 1 ст. ложка крохмалю
  • 150 мл води
  • крупа - кукурудзяна, пшенична, гречана, рисова
  • спеції і приправи - паприка, сушена зелень, коріандр у зернах, рожевий перець, кунжут, лаврове листя, розмарин, бутони квітів

Поле фантазії безмежне, можна використовувати будь-які крупи та приправи, які є вдома і яких не шкода.

Якщо декорувати неїстівні яйця, декор можна класти на клей.

З крохмалю та води приготувати клейстер, на який приклеюватимете крупи та спеції. Столову ложку крохмалю розмішати у 50 мл холодної води.

Воду, що залишилася, вилити в ківш, довести до кипіння і тонкою цівкою вилити в неї крохмальну воду, помішуючи вінчиком. Варити кілька хвилин, поки маса не стане досить густою. Дати клею охолонути.

Після варіння яйця потрібно добре обсушити. Клейстер потрібно наносити частинами, якщо плануєте робити на яйці різний малюнок.

За допомогою пензлика змастити частину яйця клейстером і занурити у крупу. Можна так відразу покрити всі яйця. Поки клеїте останнє, перше вже підсохне і можна наносити наступну крупу чи приправу. Знову нанести клейстер на іншу частину яйця і занурити в наступну вибрану приправу.

Далі приклеїти з одного боку більші прикраси: лаврові листочки, розмарин, квіткові бутони та горошини перцю. Залишити яйця підсохнути на тарілці або підставці для яєць. Якась частина декору може обсипатись, це не страшно.

Основне все одно залишиться.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини