«Сирні вуста»
Десерт від "Доброго господаря"
- 400 г борошна,
- 120 г масла,
- 1 яйце,
- 140 г цукрової пудри,
- 100 мл вершків,
- 1 ч. ложка ванільного екстракту,
- 1 ч. ложка розпушувача,
- дрібка солі.
Начинка: 40 г борошна, 200 г свіжого сиру, 1 ст. ложка сметани, 1 білок, 50 г цукрової пудри, 1 лимон.
Декор: 1 жовток, цукрова пудра, 1 ст. ложка молока.
Тісто. М’яке масло збити з цукром і дрібкою солі на м’яку кремову масу. Додати вершки і ванільний екстракт, потім – яйце.
Додати просіяне борошно з розпушувачем. Перекласти тісто на стільницю і замісити руками.
Сформувати кулю, обгорнути харчовою плівкою і покласти в холодильник на 1 год.
Начинка. До однорідного сиру додати просіяне борошно, перемішати, щоб не було грудочок. Додати сметану, натерту цедру лимона, цукор і білок.
Перемішати. Накрити миску плівкою і поставити в холодильник.
Розкачати тісто на посипаній борошном стільниці завтовшки 3-4 мм, вирізати овальні коржі.
Обрізки зібрати, замісити і все повторити.
Розкласти начинку досить товстим шаром на одному боці овалу.
Скласти вдвоє, не закриваючи тісто повністю, щоб начинку було видно.
Викласти тістечка на деко з пергаментом, змастити поверхню ледь збитим яйцем з молоком і посипати цукровою пудрою.
Випікати у духовці при 200°C 20-25 хв, стежачи, щоб вони не потемніли. Вийняти з духовки, через кілька хвилин акуратно зняти з дека.
Остудити і посипати цукровою пудрою.