Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Сирні вуста»

Десерт від "Доброго господаря"

  • 400 г борошна,
  • 120 г масла,
  • 1 яйце,
  • 140 г цукрової пудри,
  • 100 мл вершків,
  • 1 ч. ложка ванільного екс­тракту,
  • 1 ч. ложка розпушувача,
  • дрібка солі.

Начинка: 40 г борошна, 200 г сві­жого сиру, 1 ст. ложка сметани, 1 білок, 50 г цукрової пудри, 1 лимон.

Декор: 1 жовток, цукрова пудра, 1 ст. ложка молока.

Тісто. М’яке масло збити з цукром і дрібкою солі на м’яку кремову масу. Додати вершки і ванільний екстракт, потім – яйце.

Додати просіяне борошно з розпу­шувачем. Перекласти тісто на стільни­цю і замісити руками.

Сформувати кулю, обгорнути хар­човою плівкою і покласти в холодиль­ник на 1 год.

Начинка. До однорідного сиру до­дати просіяне борошно, перемішати, щоб не було грудочок. Додати смета­ну, натерту цедру лимона, цукор і бі­лок.

Перемішати. Накрити миску плів­кою і поставити в холодильник.

Розкачати тісто на посипаній бо­рошном стільниці завтовшки 3-4 мм, вирізати овальні коржі.

Обрізки зібрати, замісити і все по­вторити.

Розкласти начинку досить товстим шаром на одному боці овалу.

Скласти вдвоє, не закриваючи тісто повністю, щоб начинку було видно.

Викласти тістечка на деко з перга­ментом, змастити поверхню ледь зби­тим яйцем з молоком і посипати цу­кровою пудрою.

Випікати у духовці при 200°C 20-25 хв, стежачи, щоб вони не потемніли. Вийняти з духовки, через кілька хви­лин акуратно зняти з дека.

Остудити і посипати цукровою пу­дрою.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини