Картопляні «човники» з куркою і грибами
Як приготувати картопляні «човники» з куркою і грибами. Читайте рецепт від «Доброї кухні»
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/454320/chovnyky-z-kartopli.jpg)
- 5−6 великих картоплин,
- 1 куряче філе,
- 100 г печериць,
- 1 цибулина,
- 1 ст. ложка олії,
- сіль і перець — до смаку,
- 1 ст. ложка приправи для картоплі,
- 100 мл вершків 10%,
- 1 ч. ложка картопляного крохмалю,
- 50 г сиру моцарела або будь-якого твердого сиру,
- 1 ч. ложка посіченого кропу,
- 1 ст. ложка вершкового масла — для смаження грибів + для змащування форми.
Картоплю помити, зварити до готовності в шкірці - близько 20 хв з моменту закипання. Воду злити, залишити картоплю, нехай вистигає.
У пательні розігріти по столовій ложці вершкового масла та олії. Пасерувати цибулю, нарізану кубиками. Додати дрібно нарізані печериці (можна заморожені). Обсмажувати на сильному вогні, поки гриби не випарують рідину, а самі не підрум'яняться. Додати куряче філе, нарізане дуже дрібними кубиками. Обсмажити все разом ще кілька хвилин, поки куряче м’ясо не побіліє. Не пересушити. Приправити сіллю, перцем, ароматними приправами.
Окремо у склянці змішати вершки та крохмаль, а потім цю суміш тонкою цівкою влити у пательню. Прогріти 15−20 секунд. Додати посічений кріп, перемішати, зняти з вогню. Картоплю (ще теплу) очистити, розрізати вздовж, вибрати частину м’якоті, чайною ложкою або ножем, щоб вийшли «човники». Викласти у форму для запікання, змащену маслом. Зверху посипати приправою або лише сіллю та перцем.
У заглиблення викласти начинку, гіркою. Зверху посипати натертим сиром.
Запікати «човники» з картоплі в духовці, розігрітій до 180°С, 20 хв, поки сир не підрум'яниться.