Передплата 2024 ВЗ

Картопляні «човники» з куркою і грибами

Крута картопля на щодень

  • 5-6 великих картоплин,
  • 1 куряче філе,
  • 100 г печериць,
  • 1 цибулина,
  • 1 ст. ложка олії,
  • сіль і перець – до сма­ку,
  • 1 ст. ложка приправи для карто­плі,
  • 100 мл вершків 10%,
  • 1 ч. ложка картопляного крохмалю,
  • 50 г сиру моцарела або будь-якого твердого сиру,
  • 1 ч. ложка посіченого кропу,
  • 1 ст. ложка вершкового масла – для смаження грибів + для змащування форми.

Картоплю помити, зварити до готов­ності в шкірці – близько 20 хв з моменту закипання. Воду злити, залишити кар­топлю, нехай вистигає.

У пательні розігріти по столовій лож­ці вершкового масла та олії. Пасерува­ти цибулю, нарізану кубиками. Додати дрібно нарізані печериці (можна замо­рожені). Обсмажувати на сильному вог­ні, поки гриби не випарують рідину, а самі не підрум’яняться. Додати куряче філе, нарізане дуже дрібними кубиками. Обсмажити все разом ще кілька хвилин, поки куряче м’ясо не побіліє. Не пере­сушити. Приправити сіллю, перцем, ароматними приправами.

Окремо у склянці змішати вершки та крохмаль, а потім цю суміш тонкою ців­кою влити у пательню. Прогріти 15-20 секунд. Додати посічений кріп, пере­мішати, зняти з вогню. Картоплю (ще теплу) очистити, розрізати вздовж, ви­брати частину м’якоті, чайною ложкою або ножем, щоб вийшли «човники». Ви­класти у форму для запікання, змащену маслом. Зверху посипати приправою або лише сіллю та перцем.

У заглиблення викласти начинку, гір­кою. Зверху посипати натертим сиром.

Запікати «човники» з картоплі в духо­вці, розігрітій до 180°С, 20 хв, поки сир не підрум’яниться.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини