Тушкована картопля з цибулею
Як приготувати тушковану картоплю з цибулею. Дізнайтесь рецепт від «Доброї кухні»
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/454319/kartoplia-z-hrybamy.jpg)
- 800 г картоплі,
- 400 г цибулі,
- 100 мл олії,
- 1 ст. ложка вершкового масла,
- 100 мл води,
- 1 ч. ложка солі,
- перець — до смаку,
- 10 г свіжого кропу.
Цибулю очистити і нарізати півкільцями. Картоплю нарізати кружальцями завтовшки 3−4 мм.
У казані (або в пательні з товстим дном) розігріти олію і додати шматочок вершкового масла.
Засипати підготовлену цибулю та пасерувати до прозорості. Додати нарізану кружальцями картоплю і обсмажити на сильному вогні, іноді перемішуючи, 6−7 хв. За цей час цибуля стане золотисто-коричневого кольору. Додати 1 ч. ложку солі і трохи перцю. Влити воду. Накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні до повної готовності картоплі - 10−15 хв (готовність перевірити ножем, він має легко входити в картоплю). Не перемішувати. Зняти з вогню і посипати посіченим кропом.
Можна подати як самостійну страву, або як ситний гарнір до м’яса чи риби.