Передплата 2025 «Добра кухня»

Тушкована картопля з цибулею

Як приготувати тушковану картоплю з цибулею. Дізнайтесь рецепт від «Доброї кухні»

  • 800 г картоплі,
  • 400 г цибулі,
  • 100 мл олії,
  • 1 ст. ложка вершкового мас­ла,
  • 100 мл води,
  • 1 ч. ложка солі,
  • пе­рець — до смаку,
  • 10 г свіжого кропу.

Цибулю очистити і нарізати півкіль­цями. Картоплю нарізати кружальцями завтовшки 3−4 мм.

У казані (або в пательні з товстим дном) розігріти олію і додати шматочок вершкового масла.

Засипати підготовлену цибулю та па­серувати до прозорості. Додати наріза­ну кружальцями картоплю і обсмажити на сильному вогні, іноді перемішуючи, 6−7 хв. За цей час цибуля стане золо­тисто-коричневого кольору. Додати 1 ч. ложку солі і трохи перцю. Влити воду. Накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні до повної готовності картоплі - 10−15 хв (готовність пере­вірити ножем, він має легко входити в картоплю). Не перемішувати. Зняти з вогню і посипати посіченим кропом.

Можна подати як самостійну страву, або як ситний гарнір до м’яса чи риби.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»