Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Маково-лимонний торт

Рецепт від "Доброго господаря"

Бісквіт:

  • 3 яйця
  • 90 г цукру
  • 90 г бо­рошна

Маковий бісквіт:

  • 40 г цукрової пу­дри
  • 40 г маку
  • 1 яйце
  • 1 жовток
  • 2 білки
  • 10 г масла
  • 10 г борошна

Крем:

  • 1 яйце
  • 1 жовток
  • цедра 1 лимона
  • 140 г лимонного соку
  • 100 г цукру
  • 1 ч. ложка з гіркою крохмалю
  • 200 г кисломолочного сиру

Сироп:

  • 1/2 лимона
  • 50 г цукру
  • 120 г води

Меренга:

  • 2 білки
  • 120 г цукрової пудри
  • 1 пакетик ванільного цукру або 1 кавова ложка ванільного екстракту.

Бісквіт. Окремо збити жовтки з поло­виною цукру на густу піну. Збити білки на стійку піну, додати решту цукру і збити на щільну блискучу масу. Змішати білки і жовтки. Всипати просіяне борошно і обережно перемішати, щоб піна не осі­ла. Перекласти у змащену маслом і по­сипану борошном форму діам 20 см. Випікати при 200°С 25-30 хв. Остудити і залишити на кілька годин.

Маковий бісквіт. Мак змолоти в ка­вомолці. Масло розтопити. Перемішати вінчиком всі інґредієнти, крім білків. Біл­ки збити на стійку піну і додати в тісто. Обережно перемішати.

Боки форми змастити маслом і при­сипати борошном, на дно покласти кружальце пергаменту. Вилити тісто у форму і випікати при 180°С 20 хв. Бісквіт остудити у формі, потім перевернути на аркуш паперу для випічки.

Сироп. Довести до кипіння цукор з во­дою, залити скибочки лимона. Залишити на кілька годин, щоб сироп настоявся.

Лимонний крем. З одного лимона зня­ти цедру, з усіх вичавити сік. Змішати яйця, цукор і лимонний сік, додати цедру лимона і залишити на столі на годину, час від часу перемішуючи, щоб цукор розчинився. Процідити суміш у каструльку через сито, додати крохмаль і ретельно перемішати. На невеликому вогні довести до кипіння і варити хвилину, щоб суміш добре загусла.

Готовий крем накрити плівкою, осту­дити і поставити в холодильник. Відклас­ти 2 ложки з гіркою лимонного крему для обмащування торта. Протерти холодний сир через сито і, збиваючи, додавати по ложці у холодний лимонний крем.

Збирання. Розрізати звичайний бі­сквіт на два коржі. Кожен просочити лимонним сиропом (половину). Нижній змастити половиною сирного крему. Покласти маковий бісквіт, змастити кре­мом, що залишився. Накрити просоче­ним бісквітом і обмазати готовий торт тонким шаром лимонного крему. По­класти торт у холодильник.

Швейцарська меренга. Покласти у миску білки, всипати цукрову пудру і зби­вати над каструлькою із ледь киплячою водою до дуже густого стану. Змастити готовий торт меренгою. Спершу шаром середньої товщини. А потім викласти ре­шту меренги на торт і розподілити ножем або виделкою красивими хвилями. Ости­гаючи, швейцарська меренга стає пухкою і непластичною. Щоб вона добре лягала на торт, збивати її час від часу вінчиком, так вона буде гладкою і однорідною. Об­палити поверхню торта кулінарним паль­ником або поставити в духовку, розігріту до максимальної температури, на 2-3 хв.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини