Класичні ньокі
Рецепт від "Доброї кухні"
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/447040/noki.jpg)
- 1 кг картоплі
- 300 г борошна
- 1 яйце
- дрібка солі
Картоплю помити, залити холодною водою і варити від моменту кипіння 30−40 хв залежно від розміру бульб. Воду зцідити.
На стільницю викласти борошно гіркою.
Очистити ще гарячу картоплю, натерти на дрібній тертці і викласти її на борошно. Зробити ямку і вилити ледь збите яйце з дрібкою солі. Змішати руками, доки тісто не стане м’яким і компактним. Надто довге вимішування може призвести до того, що готові ньокі будуть твердуватими.
З невеликого шматка тіста руками сформувати ковбаску завтовшки близько 2 см. Решту тіста накрити рушником, щоб уникнути завітрювання. Ковбаску розрізати на шматочки завдовжки 2−2,5 см і виделкою зробити реберця на кожному ньокі для надання класичної форми. Щоб тісто не прилипало до рук і стільниці, присипати їх манною крупою або борошном.
Опускати ньокі у киплячу підсолену воду. Як тільки вони спливуть, ньокі готові. Подавати з соусом до смаку.