Різото з білими грибами
Зірка Юлія Панкова поділилась секретами приготування різото з білими грибами
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/446277/rizotto.jpg)
300 г рису, 6 цибулин шалот, 75 г натертого пармезану, 1 головка та 3 зубчики часнику, 1 великий томат, 250 мл жирних вершків, 100 г сушених білих грибів, 2 ст. ложки меду, свіжий чебрець, петрушка, лаврове листя, 100 г вершкового масла, 100 г оливкової олії, сіль — до смаку.
Гриби промити і замочити в теплій воді на годину. Цибулю почистити та дрібно посікти. Зубчики часнику в лушпинні обсмажити на оливковій олії. Додати кілька ложок меду і карамелізувати. Сюди ж додати склянку теплої води і тушкувати до м’якості кілька хвилин.
Бланшувати помідори в окропі, зняти з них шкірку та нарізати великими шматками. Обсмажити на оливковій олії до однорідної консистенції. Зварити рис.
В оливковій олії розтопити шматок вершкового масла, вкинути шалот та обсмажити до прозорості. До шалоту додати рис та обсмажити, постійно помішуючи. Сюди ж додати всю воду та олію від часнику конфі.
Гриби посікти та обсмажити на вершковому маслі. Часник конфі очистити від лушпиння та розчавити виделкою, додати його до грибів. Усе перемішати. Додати до рису помідори, гриби, кілька шматків вершкового масла та вершки. На маленькому вогні вимішати всі інґредієнти. Довести до готовності. Наприкінці посолити.
Читайте також: А ви вже заквасили капусту?