Передплата 2024 ВЗ

Різото з білими грибами

Готує зірка Юлія Панкова

300 г рису, 6 цибулин ша­лот, 75 г натертого пармеза­ну, 1 головка та 3 зубчики час­нику, 1 великий томат, 250 мл жирних вершків, 100 г сушених білих грибів, 2 ст. ложки меду, свіжий чебрець, петрушка, лав­рове листя, 100 г вершкового масла, 100 г оливкової олії, сіль — до смаку.

Гриби промити і замочити в те­плій воді на годину. Цибулю по­чистити та дрібно посікти. Зубчики часнику в лушпинні обсмажити на оливковій олії. Додати кілька ло­жок меду і карамелізувати. Сюди ж додати склянку теплої води і туш­кувати до м’якості кілька хвилин.

Бланшувати помідори в окропі, зняти з них шкірку та нарізати ве­ликими шматками. Обсмажити на оливковій олії до однорідної кон­систенції. Зварити рис.

В оливковій олії розтопити шматок вершкового масла, вки­нути шалот та обсмажити до про­зорості. До шалоту додати рис та обсмажити, постійно помішуючи. Сюди ж додати всю воду та олію від часнику конфі.

Гриби посікти та обсмажити на вершковому маслі. Часник кон­фі очистити від лушпиння та роз­чавити виделкою, додати його до грибів. Усе перемішати. Дода­ти до рису помідори, гриби, кіль­ка шматків вершкового масла та вершки. На маленькому вогні ви­мішати всі інґредієнти. Довести до готовності. Наприкінці посолити.

Читайте також: А ви вже заквасили капусту?

Схожі новини