Передплата 2024 «Добрий господар»

Слоїстий хліб з корицею

Духмяна випічка від "Доброї кухні"

ДЛЯ ТІСТА:
  • 2,75 склянки борошна
  • 2 ст. ложки крохмалю
  • ¾ ч. ложки солі
  • 2,25 ч. ложки сухих дріжджів
  • ¼ склянки цукру
  • 55−60 г вершкового масла
  • ¼ склянки води
  • 2 яйця
  • 1 ч. ложка ваніліну
ДЛЯ НАЧИНКИ:
  • 2/3 склянки коричневого цукру
  • 2 ст. ложки кориці
  • 1 ст. ложка крохмалю
  • 60 г вершкового масла
ДЛЯ ГЛАЗУРІ:
  • ¾ склянки цукрової пудри
  • ½ ч. ложки ваніліну
  • гаряча вода

Тісто. У міксері змішати крохмаль, цукор, дріжджі, сіль і 2 склянки борошна.

Нагріти молоко з маслом у маленькій каструльці (масло має розтопитися). Остудити близько хвилини, додати ванілін і перелити цю суміш у міксер. Перемішати всі інґредієнти з вимкненим міксером, а потім увімкнути його і збити суміш на маленькій швидкості. Додати по одному яйця, всипати решту борошна. Замісити тісто. Викласти тісто в миску (змащену маслом), накрити його і залишити приблизно на 1 год, щоб воно збільшилося вдвічі.

Начинка. Змішати цукор, мелену корицю, картопляний крохмаль.

Тісто розкачати у вигляді прямокутного коржа. Змастити розтопленим вершковим маслом, присипати цукровою сумішшю рівним шаром, можна скористатися ситом. Сформувати рулет.

Виріб нарізати тонкими шматочками, розкачати їх на коржики, присипати залишками цукрової суміші з обох боків. Скласти коржі впритул один до одного у змащену маслом форму, випікати в духовці до готовності.

Глазур. Змішати цукрову пудру, ванілін і трішки гарячої води. Прогріти масу до однорідного стану. Можна приготувати шоколадну глазур для поливання, тоді масу прогріти на водяній бані.

Полити слоїстий хліб з корицею глазур’ю.

Більше рецептів тут

Схожі новини