Слоїстий хліб з корицею
Як приготувати слоїстий хліб з корицею: рецепт від «Доброї кухні»
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/446201/khlib.jpg)
ДЛЯ ТІСТА:
- 2,75 склянки борошна
- 2 ст. ложки крохмалю
- ¾ ч. ложки солі
- 2,25 ч. ложки сухих дріжджів
- ¼ склянки цукру
- 55−60 г вершкового масла
- ¼ склянки води
- 2 яйця
- 1 ч. ложка ваніліну
ДЛЯ НАЧИНКИ:
- 2/3 склянки коричневого цукру
- 2 ст. ложки кориці
- 1 ст. ложка крохмалю
- 60 г вершкового масла
ДЛЯ ГЛАЗУРІ:
- ¾ склянки цукрової пудри
- ½ ч. ложки ваніліну
- гаряча вода
Тісто. У міксері змішати крохмаль, цукор, дріжджі, сіль і 2 склянки борошна.
Нагріти молоко з маслом у маленькій каструльці (масло має розтопитися). Остудити близько хвилини, додати ванілін і перелити цю суміш у міксер. Перемішати всі інґредієнти з вимкненим міксером, а потім увімкнути його і збити суміш на маленькій швидкості. Додати по одному яйця, всипати решту борошна. Замісити тісто. Викласти тісто в миску (змащену маслом), накрити його і залишити приблизно на 1 год, щоб воно збільшилося вдвічі.
Начинка. Змішати цукор, мелену корицю, картопляний крохмаль.
Тісто розкачати у вигляді прямокутного коржа. Змастити розтопленим вершковим маслом, присипати цукровою сумішшю рівним шаром, можна скористатися ситом. Сформувати рулет.
Виріб нарізати тонкими шматочками, розкачати їх на коржики, присипати залишками цукрової суміші з обох боків. Скласти коржі впритул один до одного у змащену маслом форму, випікати в духовці до готовності.
Глазур. Змішати цукрову пудру, ванілін і трішки гарячої води. Прогріти масу до однорідного стану. Можна приготувати шоколадну глазур для поливання, тоді масу прогріти на водяній бані.
Полити слоїстий хліб з корицею глазур’ю.
Більше рецептів тут