Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Шніцель з телятини

Рецепт від "Доброї кухні"

  • 150 г телячої відбивної завтовшки 0,8 см
  • 2 ст. ложки борошна
  • 1 яйце
  • сіль — до смаку
  • перець білий мелений — до смаку
  • 50 г панірувальних сухарів
  • 4 ст. ложки пряженого масла
  • 1 лимон

У три різні миски покласти борошно з сіллю і перцем, злегка розбовтане виделкою яйце і панірувальні сухарі.

М’ясо відбити до 0,5 см і злегка вмочити спершу в борошняну суміш, потім у яйце, а потім — у панірувальні сухарі.

Розтопити в пательні пряжене масло. Шар масла в пательні має бути не менше 2 см. У добре розігріте масло опустити м’ясо і смажити по 2 хв з кожного боку. М’ясо має покритися золотистою скоринкою.

Готовий шніцель викласти на серветку, щоб зняти зайвий жир.

Розрізати лимон на чотири частини і четвертинкою прикрасити тарілку (прийнято поливати шніцель лимонним соком самому).

На гарнір подати картоплю або листовий салат, огірки і помідори.

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Схожі новини