Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Млинці на кефірі з картопляною начинкою

Рецепт від читачів «Доброї кухні»

  • 200 мл кефіру
  • 2 яйця
  • 100 г борошна
  • ¼ ч. ложки солі
  • ¼ ч. ложки соди
  • 200−300 г сирої картоплі
  • 1 ріпчаста цибулина
  • дрібка хмелі-сунелі
  • чорний перець — до смаку

Кефір змішати з яйцями, содою, сіллю. Додати просіяне борошно і перемішати до зникнення грудочок.

Сиру картоплю очистити і натерти на грубій тертці. Відтиснути від соку, посолити, поперчити, додати спеції до смаку.

Пательню з олією розігріти, розподілити тонким шаром картоплю, зверху залити тістом. Обсмажувати млинці з двох боків на середньому вогні до золотистої скоринки. Подавати гарячими зі сметаною і зеленню.

Вихід — 7 млинців діаметром близько 15 см.

Млинці на смак схожі на деруни, пиріжки або плацинди з картоплею.

Мирослава Біжик, м. Львів.

Більше рецептів тут

Схожі новини