Млинці на кефірі з картопляною начинкою
Рецепт від читачів «Доброї кухні»
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/445274/mlyntsi.jpg)
- 200 мл кефіру
- 2 яйця
- 100 г борошна
- ¼ ч. ложки солі
- ¼ ч. ложки соди
- 200−300 г сирої картоплі
- 1 ріпчаста цибулина
- дрібка хмелі-сунелі
- чорний перець — до смаку
Кефір змішати з яйцями, содою, сіллю. Додати просіяне борошно і перемішати до зникнення грудочок.
Сиру картоплю очистити і натерти на грубій тертці. Відтиснути від соку, посолити, поперчити, додати спеції до смаку.
Пательню з олією розігріти, розподілити тонким шаром картоплю, зверху залити тістом. Обсмажувати млинці з двох боків на середньому вогні до золотистої скоринки. Подавати гарячими зі сметаною і зеленню.
Вихід — 7 млинців діаметром близько 15 см.
Млинці на смак схожі на деруни, пиріжки або плацинди з картоплею.
Мирослава Біжик, м. Львів.
Більше рецептів тут