Передплата 2024 «Добра кухня»

Пізній прийом їжі (після 18.00) підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань та діабету 2-го типу

Такого висновку дійшли вчені з Американської кардіологічної асоціації.

Пізній прийом їжі (після 18.00) підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань та діабету 2-го типу
Пізній прийом їжі (після 18.00) підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань та діабету 2-го типу

Досліджували майже 13тисяч жителів Південної Америки віком від 18 до 76 років. Ті, що понад 30% їжі вживали після 18:00, мали підвищений рівень цукру та інсуліну в крові. У них також був більш високий тиск порівняно з тими, хто вживав їжу до 18:00. Також було встановлено, що любителі поїсти на ніч виявилися на 19% більше схильними до розвитку переддіабетичного стану і на 23% більше схильні до ризику розвитку гіпертонії