Передплата 2024 ВЗ

«Вєщать на мир на русском» — постріл собі в ногу

Про канал Freedom і російську мову

Вважаю повним дном просити коментар прямо з місця ракетного удару, де загинули десятки мешканців Кременчука, російською мовою.

Ми країна, яка нині веде дуже тяжку війну із рф — криваву, жахливу, зі сльозами на очах. Але міністр Ткаченко і «зелена» влада вирішили, що їм дуже треба рузкоязичний канал. На це г*вно виділили з резервного фонду державного бюджету 165 мільйонів гривень. У нас нема куди дівати коштів? У нас все «ок» із північними територіями, які пережили окупацію? У нас ЗСУ в літній формі, зручному взутті? У нас деокуповані території Півдня? Харківщина? Уже все «ок» з Донбасом? Я плачу податки і мені неприємні такі видатки на лайно.

Не так давно Детектор медіа публікував коментар Ткаченка, хто дивиться це л*йно за наші кошти?

Пряма цитата:

«Близько 40% переглядів телеканалу в інтернеті – це перегляди з росії».

Він зазначив, що на цей канал на прямі ввімкнення намагаються залучати російських опозиційних журналістів, щоб «вибудовувати довіру з російськомовною аудиторією в усьому світі».

У лінійці можна побачити, як такий собі Сакєн Аймурзаєв, якого колись притягнув до Києва Євгеній Кисєльов. Так от цей Сакєн наробив якихось інтерв’ю з Лошаком, Каспаровим, Шендеровичем — політичними російськими лузерами, які проср*ли росію. І сунуть сюди з непотрібними порадами, типу «надо сбєрєчь русскую культуру в Криму послє єго освобождєнія».

Нам правда треба такий контент за наші кошти?

Або ось днями був Максим Кац — ще одне непорозуміння без політичних яєць.

Тому так, порушувати питання: нащо нам цей недолугий канал на рузком язикє треба. Чому не англійською, чому не арабською? Чому не іспанською?

«Вєщать на мир на русском» — постріл собі в ногу. Нікому нахер не треба рузкій язик у світі. Всі важливі справи вирішуються іншими мовами — англійською, зокрема.

Джерело

Схожі новини