Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Для росії "запахло смаженим"

Що НАТО, що Євросоюз - членство України в них це колапс і крах росії як імперії та світового гравця

Лавров сказав, що росія "не вважає нешкідливим" членство в України в ЄС. Хто б сумнівався. Для росії "запахло смаженим" - статусом кандидата для України. Що НАТО, що Євросоюз - членство України в них це колапс і крах росії як імперії та світового гравця.

В москві бачать Україну, або як васала у своїй виключній сфері впливу, або взагалі не бачать. путін шантажував Януковича через підписання Угоди про асоціацію, і з того часу все не тільки не змінилося - навпаки росія почала війну проти України.

Парадоксально, але це може нам допомогти у просування до ЄС: багато політиків в ЄС дуже боялися путінського шантажу та ескалації, тепер чого їм боятися? Війна змінила все і саме зараз прекрасний момент відкрити для нас ворота ЄС.

Всім тепер зрозуміло, де проходить кордон Європи та Азії, а головне: чому українці за ментальністю європейці, а росіяни - та ж сама середньовічна орда.

Для ЄС це можливо ключовий тест 21 століття: бути сильним разом з Україною і дивитися в майбутнє або бути слабким, тягнути час і "тягнути кота" і звісно себе за хвіст. Саме цей вибір визначить майбутню долю Євросоюзу і я вірю в нашу спільну долю.

Джерело

Схожі новини