Бараняча нога буде ідеальною стравою до новорічного столу
На гарнір можна подати запечену картоплю, кус-кус з овочами або парміджано
Коли я складаю святкове меню, то завжди танцюю від основної страви. Тоді від закусок до десертів — все складається в смачний ланцюжок.
Баранину в нашій родині полюбили всі, навіть ті, хто казав «фу», почувши тільки з якого м'яса ця смакота на столі. Зараз і у дітей це «супер».
Рецепт знайшла в Інтернеті більше 10 років тому. Тоді мене привабило те, що бараняча нога з часником і розмарином — різдвяна страва в багатьох країнах Європи. Я спробувала раз, два… І відтоді це одна з наших улюблених страв на різні свята і просто так, коли збираються друзі. Охолонути страва не встигає, змітається миттєво. А готується без особливої мороки, дуже просто.
Зазвичай я купую м'ясо в одному з м'ясних магазинів, якому довіряю. Днями купила ягнячу ногу, яка трохи більше 2-х кілограмів. Різдво ж…
Більше рецептів у рубриці «Кухня»
Інгредієнти:
- Бараняча (ягняча) нога
- Сіль
- Часник 4−5 зубочків
- Перець
- Розмарин або прованські трави
- Оливкова олія
Приготування:
- Зачистити ножем плівку з ноги.
- Вичавити або потерти на дрібну тертушку часник.
- Розмарин зняти з гілочок (або взяти готову суміш прованських трав) і змішати з часником, сіллю, перцем і оливковою олією.
- Добре промасажувати маринадом ягнячу ногу з усіх сторін.
- Розстелити фольгу на столі в кілька шарів, загорнути ногу.
- Залишити ногу в холодильнику мінімум на ніч.
- Дістати м'ясо з холодильника за годину до запікання.
- Духовку виставити на 200 градусів. Розраховувати так 1 Кг=1 година. Але я люблю дуже м'яке м'ясо. Тож після перших 40 хвилин, зменшую температуру до 150 градусів. І потім печу ще десь 2−2,5 години. Орієнтуйтесь по своїй духовці.
- Перевірте готовність м'яса ножем, має з'явитися прозорий сік в місці розрізу. Перевірте готовність м'яса ножем, має з'явитися прозорий сік в місці розрізу.
- За бажанням можете зняти фольгу і підрум'янити страву протягом 10 хвилин на високій температурі.
На гарнір можна подати запечену картоплю, кус-кус з овочами. Ще добре смакує з парміджано (запеченими баклажанами) і зеленим салатом з помідорами.
Цей рецепт ідеальний і для новорічного свята.
Смачного столу і сімейного затишку!