Передплата 2024 «Добрий господар»

Бараняча нога буде ідеальною стравою до новорічного столу

На гарнір можна подати запечену картоплю, кус-кус з овочами або парміджано

Коли я складаю святкове меню, то завжди танцюю від основної страви. Тоді від закусок до десертів — все складається в смачний ланцюжок.

Баранину в нашій родині полюбили всі, навіть ті, хто казав «фу», почувши тільки з якого м'яса ця смакота на столі. Зараз і у дітей це «супер».

Рецепт знайшла в Інтернеті більше 10 років тому. Тоді мене привабило те, що бараняча нога з часником і розмарином — різдвяна страва в багатьох країнах Європи. Я спробувала раз, два… І відтоді це одна з наших улюблених страв на різні свята і просто так, коли збираються друзі. Охолонути страва не встигає, змітається миттєво. А готується без особливої мороки, дуже просто.

Зазвичай я купую м'ясо в одному з м'ясних магазинів, якому довіряю. Днями купила ягнячу ногу, яка трохи більше 2-х кілограмів. Різдво ж…

Більше рецептів у рубриці «Кухня»

Інгредієнти:
  • Бараняча (ягняча) нога
  • Сіль
  • Часник 4−5 зубочків
  • Перець
  • Розмарин або прованські трави
  • Оливкова олія
Приготування:
  1. Зачистити ножем плівку з ноги.
  2. Вичавити або потерти на дрібну тертушку часник.
  3. Розмарин зняти з гілочок (або взяти готову суміш прованських трав) і змішати з часником, сіллю, перцем і оливковою олією.
  4. Добре промасажувати маринадом ягнячу ногу з усіх сторін.
  5. Розстелити фольгу на столі в кілька шарів, загорнути ногу.
  6. Залишити ногу в холодильнику мінімум на ніч.
  7. Дістати м'ясо з холодильника за годину до запікання.
  8. Духовку виставити на 200 градусів. Розраховувати так 1 Кг=1 година. Але я люблю дуже м'яке м'ясо. Тож після перших 40 хвилин, зменшую температуру до 150 градусів. І потім печу ще десь 2−2,5 години. Орієнтуйтесь по своїй духовці.
  9. Перевірте готовність м'яса ножем, має з'явитися прозорий сік в місці розрізу. Перевірте готовність м'яса ножем, має з'явитися прозорий сік в місці розрізу.
  10. За бажанням можете зняти фольгу і підрум'янити страву протягом 10 хвилин на високій температурі.

На гарнір можна подати запечену картоплю, кус-кус з овочами. Ще добре смакує з парміджано (запеченими баклажанами) і зеленим салатом з помідорами.

Цей рецепт ідеальний і для новорічного свята.

Смачного столу і сімейного затишку!

P. S. Ділюся рецептом м'ясної страви оскільки з пандемією дуже мало хто дотримується посту. Навіть керівники церков зверталися до парафіян і пояснювали, що треба бути дуже обережними і берегти своє здоров'я.

Джерело

Схожі новини