Передплатити Підтримати

По-літньому смачно. Як приготувати ікру із запечених овочів

Ділюся деякими порадами, щоб ви не боялися експериментів

Ікра з запечених овочів — це смачна закуска, яку швидко й легко готувати. Все, що необхідно — трохи проекспериментувати. Я приготував ікру з кабачка, солодкого перцю, моркви, часнику і цибулі. Вийшло дуже смачно. Також поділюся деякими порадами, щоб і ви не боялися експериментів.

Насправді, овочі для ікри можна взяти будь-які. Наприклад, ось таке поєднання: солодкий перець, томати, гриби печериці та кабачок. Ще варіант — баклажани, томати, кабачок і цибуля. Орієнтуйтеся на свої смакові уподобання.

Овочі для ікри я запікав у духовці, але цілком можна просто тушкувати на середньому вогні до м'якості і доки рідина випарується. Ще варіант — готувати овочі на грилі. Останній варіант вийде найароматнішим.

Для своєї страви я вибрав, можна сказати, класичні спеції — сіль і перець, але цілком можна експериментувати, додаючи листя свіжого базиліка, копчену паприку чи чебрець. Також смак ікри можна підсилити за допомогою 1 ч. л. лимонного соку або навіть ризикнути і додати половину чайної ложки соєвого соусу. Останнього не повинно бути багато, інакше ви можете затьмарити смак овочів. Якщо й зовсім не боїтеся експериментів, то можна додати кілька штук копченого чорносливу або груші, а також зовсім небагато горіхів кеш'ю.

Ікру можна заправити соняшниковою олією, оливковою першого віджиму, гарбузовою і кунжутною. Усе залежить від того, який смак ви хочете отримати в результаті. Хоча я із заправкою не став експериментувати, віддавши перевагу соняшниковій олії.

Інгредієнти:

  • 1 кабачок
  • 1 морква
  • 1 солодкий перець
  • ½ ріпчастої цибулі
  • 2 зубчики часнику
  • 3−4 ст. л. соняшникової олії
  • ½ лимона
  • сіль і перець до смаку

Читайте також: Ароматні та хрумкі огірочки: малосольні — влітку, квашені — взимку

Приготування:

  • Візьміть 1 кабачок, 1 моркву та 1 солодкий перець, добре вимийте овочі, висушіть паперовим рушником, а після зробіть кілька проколів дерев'яною шпажкою. Посоліть і полийте соняшниковою олією. Овочі загорніть у фольгу й поставте в духовку запікатися на 40 хвилин при температурі 180 градусів.
  • Коли овочі приготувалися, дістаньте з духовки і нехай остигають, а потім почистіть від шкурок моркву й солодкий перець.
  • Моркву, солодкий перець і кабачок наріжте довільними шматками і перекладіть в чашу блендера, додайте 2 зубчики часнику й ½ ріпчастої цибулі. Перебийте всі інгредієнти до стану пюре.
  • Заправте 3 ст. л. соняшникової олії, посоліть і поперчіть до смаку. Подавайте овочеву ікру охолодженою.

Джерело