Передплата 2024 «Добрий господар»

Про ворогів України у новорічному телеефірі

У перерві між приготуванням новорічного олів’є і прикрашанням ялинок українці клацатимуть пультами у пошуках цікавих телепрограм.

Ось уже майже місяць кілька каналів з претензією на провідні наполегливо рекомендують їм переглянути старі радянські фільми — на кшталт “Іронія долі, або З легкою парою”, “Москва сльозам не вірить”, “Любов і голуби”. Кажуть, у багатьох наших співвітчизників ці стрічки викликають щемливість і трепет. Навіть ностальгію за чимось світлим, добрим, чистим, якого нині, мовляв, бракує... Аби підігріти ще більший інтерес до картин, новорічна демонстрація яких упродовж останніх сорока років набила всім оскому, ведучі драматичним тоном  нагадують,  що в останні два роки їх показ в Україні було заборонено. Розрахунок робиться на те, щоб викликати ненависть до “теперішнього ненависного режиму”, який начебто позбавляє людей, особливо старшого покоління, новорічної втіхи...

Ці (нині опозиційні) канали, за якими стоять відомі олігархи, що підтримували режим Януковича, часто твердять про власну об’єктивність. Але, порушуючи стандарти журналістики, подають інформацію однобоко, незбалансовано, забувають говорити всю правду. Зокрема, про те, що громадянське суспільство вимагає припинити трансляцію згаданого телепродукту, позаяк у ньому задіяні актори з країни-агресора, які не поважають суверенітет України. У “Москві...” знімався одіозний Олег Табаков, в “Іронії долі” - Валентина Тализіна, які разом з іншими “деятелями искусств” підтримали Путіна в його анексії української території. Актор Олександр Михайлов з “Любові і голубів” незаконно в’їжджав у Луганськ і давав там творчий вечір, лив потоки бруду на “київську хунту”. Невипадково українські  спецслужби внесли цих та ще кількасот осіб з російського “культбомонду” до переліку тих, хто становить загрозу для нашої національної безпеки. То чому українське телебачення має популяризувати недругів України? Чи не буде це плювком в обличчя тих, хто боронив і боронить незалежну державу, наругою над пам’яттю тих, що полягли у війні з ворогом?

Один заможний канал уже кілька тижнів анонсує концерт про “главную йолку страни”. Запросив на це дійство переважно російськомовних співаків, більшість з яких гастролюють у Росії. І виступи яких бойкотують в Україні — через непатріотичну, угодовську, прокремлівську позицію цих “звьозд”. Однак “мега-телеканали” на це не зважають. Дають “опальним” співакам сцену, ефір,  величезні гонорари, безплатну рекламу. Запрошують їх у суміжні телепроекти як почесних гостей.  Напевно, у надії на те, що під час наступної виборчої кампанії вони сповна відпрацюють ці подачки, привернуть виборців на бік політиків-спонсорів.

До слова, у самій Росії на найближче новорічне свято фільм “З легкою парою...” по федеральних каналах не показуватимуть. Проти його демонстрації виступив навіть сумнозвісний політик Жириновський, якого важко запідозрити, що підігрує українській владі. У нього інший мотив — каже, що фільм є  шкідливим, бо після показу цієї комедії в Росії зростає рівень алкоголізму...            

У новорічну ніч не даймо ворогам України додаткової реклами!

Схожі новини