Передплата 2024 ВЗ

Україна дала Путіну на горіхи

Був в нашому дитинстві хороший фільм " Три горішки для Попелюшки".

Цієї весни Попелюшка ( а тільки так в кращому випадку позиціонують Україну в Кремлі) дала Путіну на горіхи.

1. На першому місці, без перебільшення, рішення Стокгольмського суду на користь Нафтогазу проти Газпрому. Гудбай, десятирічна енергетична залежність. Ми зіскочили з газової голки назавжди! Ура. Ну і плюс " Нафтогаз"'не вдалося Газпрому збанкрутувати і забрати собі з потрохами.

2. Поділяє перше місце Угода про асоціацію . Ми заплатили за неї кров'ю найкращих наших українців. Цю кров ми Путіну і РФ ніколи не пробачимо. Ані вбитих у січні- лютому 2014, ані нашу Небесну Гвардію україно- російськоі війни. Януковичу не пробачимо теж його зради України . Їх чекає Гаага. А ми боротимемося за повноцінне членство в ЄС, нехай навіть це питання не короткострокової, а середньострокової перспективи.

3. Безвіз- на третьому місці. Додатковий бонус, що вступає в силу напередодні дня Росіі):

4. Заборона символу " русской весны" маскарадної георгіівської стрічки, яка має таке саме відношення до перемоги над фашизмом, як наша Анна Ярославна до Москви. Це , начебто, ідеологічна дрібниця, але в умовах гібридної війни- надважливе рішення. Нехай ця стрічка повзе змією за порєбрік і там отруює, в європейській Украіні їй робити немає що.

5. Мовні квоти на ТБ. Україна- багатонаціональна і багатомовна демократична держава і всі мови, в т ч російська, тут вільно розвиваються і існують. Але чим більше української - тим більше України. Додатковий бонус: закриття всіляких вконтактів і однокласників. Як то співається в українській " народній" пісні : " Не ищи меня " в контакте", в " одноклассниках" нас нет"):

5. Попри зусилля Кремля поставити нормандський формат на паузу і нічого не змінювати на Донбасі, де " нас там нет" , наші європейські партнери , як і Україна , хочуть прогресу у виконанні Мінських угод. Про що Путіну дуже чітко заявили і Канцлер Мерель, і президент Макрон. Перемога Макрона - це чудовий "горішок " французів і Путіну, і Ле Пен.

Дипломатичний фронт був вдалим для України цієі весни. На фронті справжньому наші воїни тримають орків. Ціною свого життя. Майже сто Хлопців загинули з початку року за європейську Україну. Пам'ятаємо... Якщо говорити ще про наші втрати, то Росія в березні експропріювала через свої маріонеток в ОРДЛО українську власність, вкрала украінські підприємства на окупованих територіях. Не варто забувати, що формальною підставою для крадіжки стали так звані " редути", організовані однією політичною силою і іже з ними. Танці і піар на крові допомогли росіянам легалізувати іх брудні сценарії. При цьому залишився відкритим украіно-російський кордон, його неконтрольована частина, і саме звідти завозиться зброя для вбивства украінців. Блокують орків наші військові! А " редутники" заблокували українську економіку, бо ж великі підприємства з окупованих територій з початку війни перереєструватися на підконтрольних владі територіях і сплачували податки в українській бюджет. Тепер вкрадену звідти продукцію орки перевозять в РФ і там реалізовують. Економічні наслідки цих " редутних шоу" ми всі ще відчуємо. Бажано , щоб була і політична відповідальність редутних партій, які взяли і зробили удар по українській економіці, як і за газовий контракт 2009 року.

Чого чекаємо від літа?

Санкцій проти РФ до повного виконання Мінських угод. Єдності і солідарності світу.

Горішків для РФ на всіх фронтах стільки, щоб вона, нарешті, зламала зуби.

Джерело: Фейсбук

Схожі новини