Передплата 2024 «Добрий господар»

Добре, що губернатор Степан Барна хоч своє ім’я не через «и» пише

Шість помилок у трьох реченнях навіть для другокласника – перебір.

Добре, що губернатор Степан Барна хоч своє ім’я не через «и» пише
Добре, що губернатор Степан Барна хоч своє ім’я не через «и» пише

Схоже, у братів Барн — родинна тяга до скандальної слави. Старший, нардеп Олег Барна, прославився нижчепоясним виносом прем’єра Яценюка з парламентської трибуни. А тепер і молодший із братів відзначився — виносом мізків читачів його «геніального» допису у Facebook про відкриття у Тернополі Перинатального центру. Губернатор так захопився одописанням, що у трьох реченнях примудрився зробити шість помилок. А коли користувачі соцмережі почали гиготати з «шибко грамотного» Барни, на місці висміяного посту з’явився новий, виправлений: вже без шести помилок — лише... з п’ятьма.  

«Сказано, зроблено! Довгобуд — Перенатальний центр матері і дитини в Тернополі разом із Геннадій Зубко, Viktor Ovcharyk, Alexander Kvitashvili та Вячеслав Негода відкрито! За два тиждні, після дизенфікаційних заходів, матері зможуть перейти в оновленний пологовий корпус. Ця справа була можлива завдяки спільній позиції з нардепів від Тернопільщини Тарас Юрик, Mykola Lyushniak, Ігор Побер, Oleg Barna та Роман Заставний. Дякую команді однодумців», — написав Степан Барна на своїй сторінці у Facebook, виклавши парадні фото з відкриття медцентру. Якщо В’ячеслава без апострофа у тексті авторства губернатора ще можна списати на те, що це — пряма «наводка» на сторінку В’ячеслава Негоди (перший заступник керівника Мінрегіонбуду), на якій той саме так написав своє ім’я, то «перенатальний», «тиждні», «дизенфікаційних», «оновленний» у жодні ворота не лізуть. Як і словесна комбінація «спільній позиції з нардепів».

У виправленій версії посту слова «оновлений і «тижні» так і залишилися з помилками. «Перенатальний» центр нарешті став Перинатальним. А ось «дизенфікаційні» заходи взагалі на абракадабру перетворилися: стали «дзинфекційними» (правильно — дезінфекційні).

Читачі губернаторського допису відреагували на такий «проФФесорський набір» жартівливими коментарями. Іронізували, що від ще більшої ганьби Барну-молодшого врятувало те, що значна частина його тексту — перелік імен і прізвищ. Інакше, мовляв, помилок у дописі було б ще більше. А якби ще й пост довшим був, то хто знає, чи не побив би губернатор Тернопільщини торішній рекорд колишнього депутата Львівської міськради Юрія Путаса, який у заяві на ім’я мера примудрився зробити аж 16 помилок. 

Схожі новини