Передплата 2024 «Добрий господар»

Маємо ввести європейські правила в політику замість візантійщини

Вчора Майдан отримав першу свою перемогу – з президентством кривавого Януковича було покінчено

Абсолютно правильними були негайні кадрові призначення в силові структури для подолання метастазів Межигірського ОПГ.

Але. Подальші кадрові рішення ВР необхідно узгоджувати з Майданом. Неприпустимо вести кулуарний розподіл посад між фракціями. Тим більше неприйнятним буде входження у владу тих, хто роками вірно служив диктатору.

Я вважаю необхідним ПУБЛІЧНО обговорити кандидатуру Прем'єр-міністра, склад Уряду, його стратегічний план дій.

Треба ввести нове правило в українській політиці: народ наймає політиків під конкретне завдання.

Такими завданнями нового Кабінету Міністрів мають стати:

— негайне підписання Угоди про Асоціацію з ЄС;

— розформування ГПУ, МВС та судів і набір нового персоналу через детектор брехні. Має бути створена національна та місцева поліція.

— притягнення до відповідальності на суді присяжних усіх винних за:

а) узурпацію влади шляхом конституційного перевороту в 2010 році (підозрюється Янукович, його Адміністрація, тодішнє керівництво ВР, судді КС, склад КМ, керівники держадміністрацій);

б) прийняттія і виконаннія фашистських по суті законів 16.01.2014 (підозрюються депутати ПР та КПУ, прокурори, міліція, судді);

в) застосування сили, катування та вбивство демонстрантів Майдану (підозрюються керівники і особовий склад силових відомств, судді, прокурори).

Я віддаю собі звіт, що правлячу банду обслуговували сотні тисяч виконавців. Вважаю, що всі вони мають понести покарання з умовними термінами, але із забороною обіймати державні посади та конфіскацією майна. Верхівка ж ОПГ має бути найжорстокіше покарана на відкритому суді присяжних. І це зобовязання має на себе взяти нова виконавча влада.

Уряд також має оголосити пріоритети економічної та соціальної політики. Скасування всіх пільг, відкриті реєстри власності з кінцевим беніфіцеаром, спрощення податкових процедур та дозвільних правил — вітаються.

Суперважливими для цілісності України є питання фінансового забезпечення реального самоврядування, інтеграційна культурно-освітня політика. Новий Уряд має припинити україно- українську війну і сепаратизм.

Суспільство також має знати плани забезпечення свободи слова. Прихватизація теле- та радіочастот Сім'єю має бути скасована.

Ці та інші конкретні зобов'язання має взяти перед Майданом та суспільством кандидат на посаду Прем'єра. І потім відповісти за зроблене.

Це і буде введенням європейських правил в політику замість візантійщини.

Схожі новини