Передплата 2024 ВЗ

Треба забити. Один наш гол, і для французів «усе кінчено»

У матчі в Києві французів погубила самовпевненість. Передматчеві коментарі французьких футбольних “експертів” неприємно вражали пихатістю й зверхністю. Чого варта була тільки заява екс-футболіста “синіх” Лізаразю про те, що збірна України — “тактично безграмотна команда”... Мабуть, шапкозакидацькі настрої співвітчизників вплинули і на головного тренера французької збірної Дідьє Дешама.

Він виставив на “Олімпійському” виразно атакувальний склад. Франція хотіла грати першим номером і забивати... Таке враження, що французи не дивилися матч Україна-Англія. Наставник англійців Рой Ходжсон побудував гру від оборони і таки добився, хоч Англії було в Києві важко, бажаної для його збірної нічиєї. Якби французи в Києві зіграли від захисту, то, можливо, полетіли б до Парижа з нічиєю... Але, на щастя, Франція трохи переоцінила свою “велич” і просто катастрофічно недооцінила Україну.

У Парижі недооцінки “синьо-жовтих” уже не буде. Попри те, що французам треба відігруватися, навряд чи вони побіжать в атаку, забувши про свої ворота. Звичайно, стартовий натиск французів буде (а ну як переповнені трибуни “Стад де Франс” налякають українців, і ті помиляться?), але в цілому в першому таймі Франція про оборону пам’ятатиме. А ось якщо не заб’є у перші 45 хвилин бодай один гол, тоді не матиме іншого виходу, як іще більшими силами йти вперед. А значить, розкриватися... Контратакувати збірна України любить і вміє. Гра на швидких кинджальних контратаках — улюблена стихія швидких Ярмоленка, Коноплянки, Зозулі, Безуса, Шевчука... Та й Девіч із Селезньовим у такій грі будуть не зайвими.

Головну зірку французів, Рібері, у Києві “з’їв” Федецький. У Парижі Артема не буде (перебір жовтих карток), як і центрального захисника Кучера. Хто закриватиме Рібері? На правому фланзі оборони можуть зіграти захисник Мандзюк або півзахисник Гусєв (є ще Морозюк, але його вихід на поле видається малоймовірним). Самі вони розлюченого поразкою у Києві Рібері повністю не накриють, але ж і Федецькому допомагали (і Ротань, і Ярмоленко). Головна небезпека — на Рібері можна “заробити” попередження (або, не дай Боже, вилучення) і небезпечні штрафні. Багато залежатиме від арбітра, від того, як трактуватиме він силову боротьбу... На місці ж Кучера зіграє, напевно, інший “шахтар” — Ракицький. Досвіду виступів на високому рівні йому не бракує. А вміння Ярослава розпочати “контру” довгим точним пасом буде в Парижі якраз “до столу”.

Вищезгаданий Лізаразю вважає, забити два голи у Парижі Франція може. Натомість якщо “півники” бодай гол пропустять, вважає Лізаразю, “усе буде кінчено”. Справді, якщо українці заб’ють один гол, то французам, аби за підсумками двох стикових матчів поїхати на Мундіаль, треба буде забивати вже чотири! Україна за десять матчів у відбірній групі тільки чотири голи пропустила. А тут — пропустить чотири в одному матчі? Не вірю! Отже, потрібно забити.

Схожі новини