Передплата 2024 «Добрий господар»

Сильвестр Сталлоне: «Я забув свій номер телефону. Моя пам’ять зникла»

Усе через наджорстку дієту, на яку «сів» знаменитий актор, готуючись до ролі боксера Роккі Бальбоа

Багато води спливло з тих часів, як Сильвестр Сталлоне грав роль боксера Роккі... Фото nypost.com
Багато води спливло з тих часів, як Сильвестр Сталлоне грав роль боксера Роккі... Фото nypost.com

У недавньому інтерв'ю виданню The Wall Street Journal легендарний голлівудський актор Сильвестр Сталлоне згадав, як мучив себе під час підготовки до фільму «Роккі 3». Зокрема, прагнув зменшити вміст жирової тканини до 2,8% маси тіла (норма для чоловіка — 10−20%). Драконівська дієта вдарила по здоров’ю. «Я забув свій номер телефону. Моя пам’ять просто зникла», — розповів Сталлоне.

Роль Роккі Бальбоа стала у кар'єрі Сильвестра Сталлоне однією з найважливіших. Уже перша частина кіноісторії про невідомого боксера, який виступає у невеликих клу­бах і готується до бою, що може назавжди змінити його жит­тя, стала кінохітом і світовим феноменом. Усього було знято шість частин «Роккі», які зібрали разом понад мільярд дола­рів.

Готуючись до ролі Роккі, Сталлоне часом втрачав здоровий глузд. Саме так було 1982 року під час роботи над фільмом «Роккі 3». Як розповів актор в інтерв'ю WSJ, тоді він прагнув ще більше «виліпити» свою фігуру, тож вирішив знизити вміст жирової тканини в організмі до мізерних 2,8%.

Заради цього Сталлоне не лише щодня пітнів у тренажер­ному залі, а й вдався до жорсткої і небезпечної дієти. «Тоді я випивав близько 25 горняток кави на день, — розповів актор. — Мій сніданок складався з 10 чашечок кави, двох маленьких вівсяних печив і трохи коричневого рису. Крім цього, я їв тіль­ки тунця».

Негативні наслідки такого знущання зі свого організму не забарилися. «Я забув власний номер телефону. Моя пам’ять просто зникла, — зізнався виконавець ролі Роккі Бальбоа. — Я відчував усі можливі ознаки фізичного виснаження. Утім, я ро­бив це заради справи».

Той сумний досвід, каже зірковий актор, багато чого його навчив. Тож сьогодні Сталлоне дотримується набагато здо­ровішої і збалансованішої дієти, ніж 41 рік тому. «Останнім часом мені довелося скоротити вживання кави, — розпо­вів актор. — На думку моєї дружини, сніданок — найважливі­ше. Чотири яйця, авокадо, сир, три шматочки кавуна й ви­ноград».

Той факт, що у розмові з WSJ Сталлоне згадав про свою дружину Дженніфер Флейвін, може свідчити, що подружжя подолало кризу в стосунках, припускають ЗМІ. Торік у серп­ні медіа повідомляли, що після 25 років спільного життя пара близька до розлучення. Мовляв, Флейвін звинуватила чоло­віка у «навмисному розбазарюванні» їхніх статків… Згодом з’ясувалося, що подружжя вирішило зберегти стосунки. І нині усе свідчить про те, що їм це вдалося.