Передплата 2024 «Добрий господар»

Шакіл О’Ніл не вірить, що Земля кругла…

Людей з поглядами на кшталт тих, якими поділився в Австралії Шакіл О’Ніл, за океаном не бракує

Шакіл О'Ніл
Шакіл О'Ніл

Легендарна зірка американської Національної баскетбольної асоціації Шакіл О’Ніл перебуває зараз у Австралії, де читає мотиваційні лекції і гастролює як диджей Diesel. Там О’Ніл дав інтерв'ю австралійському радіо. Як з’ясувалося, погляди баскетбольної зірки на те, як влаштований наш світ, вельми оригінальні…

Під час розмови про свій тривалий переліт зі США до Австралії чотириразовий чемпіон НБА поставив під сумнів… основи сучасної науки. Як з’ясувалося, знаменитий баскетболіст зовсім не вірить у те, що наша планета — кругла.

«Сьогодні я летів 20 годин, — розповів Шакіл О’Ніл в ефірі радіопрограми The Kyle and Jackie Show. — Я жодної миті не летів по діагоналі, увесь час просто. І при цьому я не перевернувся догори дриґом». Схоже, «Шак» упевнений: це переконливо доводить, що Земля не кругла, а пласка… «Кажуть, наш світ обертається, — вів далі 50-річний О’Ніл. — А я живу в будинку біля озера вже 30 років. І жодного разу озеро не розвернулося ні ліворуч, ані праворуч».

Як це не дивно, людей з поглядами на кшталт тих, якими поділився в Австралії Шакіл О’Ніл, за океаном не бракує. За даними опитування YouGove від 2018 року, аж 30% американців віком від 18 до 34 років вважали, що Земля — пласка… От цікаво, а скільки таких «учених» набралося б у Європі? А в Україні?..

Схожі новини