Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Автівку Коннері-Бонда продали з молотка

За легендарний «Астон Мартін» 1964 року дали майже 2,5 мільйона доларів!

Aston Martin DB5 1964 року, на якому Шон Коннері «вишивав» у третьому фільмі «Бондіани», актор купив 2018-го - за два роки до своєї смерті (фото Bettmann)
Aston Martin DB5 1964 року, на якому Шон Коннері «вишивав» у третьому фільмі «Бондіани», актор купив 2018-го - за два роки до своєї смерті (фото Bettmann)

Уперше знаменитий британський кіноактор Шон Коннері сів за кермо автомобіля Aston Martin DB5 1964 року — на зйомках фільму Goldfinger, третьої частини «Бондіани». Шотландець, якого глядачі визнали пізніше «найкращим Джеймсом Бондом усіх часів», відразу закохався у розкішний спортивний «Астон». Але придбав цю автівку Шон Коннері лише 2018-го, за два роки до своєї смерті.

Як розповів CNN син кіноактора Джейсон, попри те, що після фільму Goldfinger Шон Коннері й Aston Martin DB5 стали у сприйнятті любителів кіно фактично одним цілим, шотландець довго не наважувався купувати цю автівку. Думав, що це буде надто очевидним, навіть банальним вибором…

Чорне авто стало сірим — аби було як у фільмі

Утім, 2018 року Шон Коннері нарешті піддався вмовлянням родичів і все-таки купив «Астон Мартін» 1964 року. У прекрасному стані, точно такий самий, на якому «вишивав» у «Ґолдфінґері» агент 007, — але чорний. Кіноактор вирішив перефарбувати свій автомобіль у сірий колір, адже саме сірим «Астон Мартіном» пересувався Джеймс Бонд у третій частині «Бондіани».

На жаль, багато часу для того, аби кататися своїм сірим «Астоном», доля кіноакторові не подарувала. 31 жовтня 2020-го, у віці 88 років, Шон Коннері помер, і власником легендарного авто став син зірки, Джейсон Коннері.

Наприкінці травня цього року Джейсон виставив автівку на аукціон. Експерти аукціонного дому Broad Arrow вважали, що «Астон Мартін» Шона Коннері вдасться продати за 1,4−1,8 мільйона доларів. Але шанувальники «Бондіани» й «найкращого Джеймса Бонда усіх часів» виявилися значно щедрішими. Один із фанатів Шона Коннері відвалив за його автівку аж 2,425 мільйона «зелених»!

Частину коштів, виручених від продажу легендарного «Астона» свого батька, Джейсон Коннері передав благодійній організації Sean Connery Philanthropy Fund.

Схожі новини