Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Поляки обирають рідну Балтику

Більшість жителів Польщі, що відпочиватимуть цього літа в рідній країні, поїдуть на узбережжя Балтійського моря

За даними опитування, проведеного на замовлення Польської туристичної організації (POT), цього літа на відпочинок планують вирушити 65% жителів Польщі. Порівняно з минулим, "ковідним" роком, це зростання на 18%.

"Прогнози на літній сезон відпусток і активність польських туристів, які бронюють відпочинок у Польщі й за кордоном, додають оптимізму, - розповів заступник міністра спорту й туризму РП Анджей Ґут-Мостовий. -
За даними найпопулярніших порталів бронювання, маємо 20-30 % зростання, порвявняно з кількома попередніми роками". На думку урядовця, інтерес поляків до подорожей "прокинувся" після пандемії коронавірусу і залишається стабільно високим.

Як відпочивати, то на батьківщині

Як свідчить POT, 71% поляків, які цього року поїдуть у літню відпустку, планують відпочити у рідній країні. За кордон поїдуть 19% відпочивальників, а 10% із них іще не визначилися, куди вирушити. Серед поляків, які планують відпустку на батьківщині, 41% відпочиватимуть на Балтійському морі, 27% - у горах, а 16% - на озерах.

Чому так багато поляків відпочиватимуть у Польщі? "Активний туризм, близький до природи, підкорив серця співвітчизників, - констатує голова POT Рафал Шмитке. - А розвинена інфраструктура значно скорочує час подорожей - до кількох годин. Сподіваємося також, що поляки із задоволенням скористаються під час літніх вакацій Польськими туристичними ваучерами, які підтримують сімейні бюджети й допомагають місцевим підприємцям". (Завдяки цим ваучерам родина може компенсувати частину вартості туристичних послуг у Польщі, зокрема, проживання).

Найпопулярніші літні напрямки - Порту, Корфу й Комо

А тим часом портал Pinterest оприлюднив список найпопулярніших туристичних напрямків літнього сезону 2022 року. У першій трійці - португальське місто Порту, грецький острів Корфу й італійське озеро Комо.
Саме за цими напрямками, за даними Travel Daily News, останніми місяцями зафіксовано найбільше зростання пошукових запитів.

У Порту це зростання становило аж 62 %. "Цей результат дозволяє передбачити, що цього літа місто на півночі Португалії буде дуже людним, - констатує Travel Daily News. - Багато можливостей відпочити знайдуть у Порту любителі неквапливих прогулянок історичними вулицями міста, а також цінителі доброго вина, смачної їжі й вишуканої архітектури".

61 % зростання пошукових запитів продемонстрував грецький острів Керкіра, відомий також за своєю італійською назвою Корфу. "Цей острів може запропонувати набагато більше, ніж його популярні пляжі, - стверджують експерти. - Столиця, місто Корфу, вражає своєю прекрасною архітектурою, яка трохи відрізняється від типової грецької. Любителям місцевих делікатесів варто відвідати заклади, популярні не серед туристів, а серед місцевих. Адже саме у таких рестораціях можна відкрити справжню грецьку кухню й відчути місцеву гостинність".

На берегах італійського озера Комо, бронзового призера рейтингу Pinterest, "можна, якщо пощастить, зустріти Джорджа Клуні, який володіє історичною віллою на озері, розташованому за 50 км від Мілана".

До першої десятки найпопулярніших туристичних напрямків цього літа увійшли також острів Майорка (Іспанія), острів Міконос (Греція), Стамбул (Туреччина), острів Ібіца (Іспанія), Пхукет (Таїланд), Ніцца (Франція) і Мадрид (Іспанія).

Схожі новини